Володимир Духницький: Сергій Аранчій був особистістю з талантом організатора та лідера колективу

20 травня 2019, 16:09

16 травня завідувач кафедри фармакології та токсикології, професор Володимир Духницький взяв участь Міжнародній науково-практичній конференції, присвяченій 60-річчю з Дня народження Сергія Аранчія, к. вет. н., доцента, Заслуженого працівника ветеринарної медицини України, історика і організатора ветеринарної медицини Полтавської області та України, одного із засновників факультету ветеринарної медицини ПДАА.

Загальна частина заходу була присвячена саме спогадам про цю поважну людину. Виступили близькі колеги та друзі, які відзначили його великий внесок у становлення не тільки факультету полтавського вишу, а й Державної служби ветеринарної медицини.

Володимир Духницький: "Це була особистість, якій був притаманний талант організатора та лідера колективу. Ці якості проявились уже в далекі 70 роки минулого століття. Будучи студентом 1 курсу він зумів організувати екскурсію на кондитерську фабрику ім. Карла Маркса ( нині «Рошен») – лише завдяки тому, що працював там двірником. Ми, задоволені екскурсією, поверталися з повними кишенями шоколаду. Тільки завдячуючи Сергію Васильовичу, його ініціативі, організаторським здібностям неформального лідера наша студентська група побувала на екскурсіях у Ленінграді, Прибалтиці, Москві та Бресті.

Сергій Аранчій був не тільки вимогливим й принциповим керівником, але й доброю, щирою Людиною з відкритою душею. Він завжди допомагав людям у життєвих ситуаціях, сприяв кар’єрному росту своїм колегам, піклувався про їх добробут".

На секційних засіданнях конференції обговорювалися актуальні проблеми заразної та незаразної патології. На одному з них були також представлені матеріали доцента кафедри фармакології та токсикології, к.вет.н. Ірини Деркач на тему "Кумулятивні властивості клатрохелату Феруму (IV)" та аспіранта цієї ж кафедри Анни Тишківської на тему «Сучасні тенденції діагностики орнітобактеіозу птиці» (науковий керівник Володимир Духницький).

Ірина Деркач
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook