Викладачі кафедри конярства й бджільництва прийняли участь у фестивалі «Мама + Я»

18 травня 2019, 23:46
    16 травня викладачі кафедри конярства й бджільництва прийняли участь у фестивалі «Мама + Я». Цей фестиваль організований з метою саморозвитку і самореалізації дітей-сиріт та їх профорієнтації і профдіагностики.

   На нашу думку – це вельми правильний підхід – ще у підлітковому віці знайомити дітей з можливими напрямками майбутньої вищої освіти, проводити їх діагностику на зацікавленість тим, чи іншим видом діяльності. Всі діти різні і це не залежить від умов їх виховання. Це особливості характеру: одним до душі програмування, іншим – творчі професії, хтось проявляє кулінарні здібності, комусь подобається контакт з тваринами.

   Вподобання дітей ми могли помітити навіть при короткотривалому спілкуванні – дехто цікавився медом суто як споживач. Більшості ж було цікаво дізнатись глибше світ бджоли: як така маленька комашка може виготовляти таку велику кількість меду, як взаємодіють між собою бджоли у бджолиній сім’ї. Мали ми розмову і з тими дітьми, які вже визначаються з майбутньою професією і їх цікавили умови вступу і навчання в НУБіП, перспективи працевлаштування.

\

     В сучасних умовах масової агітації на навчання іноземних вузів ми маємо максимально популяризувати НУБіП України й доводити підростаючому поколінню, що аграрні професії в Україні завжди будуть затребувані. Тому участь у подібних фестивалях необхідна і, як показав наш досвід, результативна.
М.Повозніков,
завідувач кафедри
конярства і бджільництва

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook