Кредо факультету тваринництва та водних біоресурсів: теорія – в аудиторії, практика – на виробництві

17 травня 2019, 18:57

       Головні задачі вивчення дисципліни полягають в тому, щоб підготувати фахівця (технолога) для виробництва, товарної переробки і реалізації продукції. І вже стало доброю традицією по завершенню теоретичного курсу проводити виїзні практичні заняття для студентів факультету тваринництва та водних біоресурсів.

    Під керівництвом професора кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві Василя Туринського проведено виїзне практичне заняття з дисципліни «Технологія виробництва продукції козівництва» у ФГ «Тетяна-2011». Підприємство має статус племінного репродуктора із розведення кіз зааненської та альпійської порід. Нині в господарстві утримують 2420 голів, планова потужність – 2500.

    У господарстві процес доїння кіз автоматизований, проводиться тричі на день з використанням обладнання фірми De-Laval і виконується в доїльному залі паралельного типу 2х18 з системою обліку індивідуального надою. Збудовано цех переробки молока з потужністю 7,5 т за добу.

    Асортимент продукції, що виробляють у господарстві, – досить великий. На даний час виготовляють пастеризоване молоко різної жирності (1%, 2,8%, 3,6%), також пропонують кефір з жирністю 2,8%, різноманітні біфідойогурти – без наповнювачів, зі злаками та з різними фруктовими наповнювачами. Крім цього, виготовляють сметану і, навіть, сир рікотта.

     За ізраїльськими технологіями в господарстві спроектовано сироварню. І наразі тут працює цех з виробництва сирів. Це – тверді та м’які сири, а також сир з козиного молока з білою пліснявою, на зразок камамберу. Вперше в Україні у господарстві розроблено технологію виробництва морозива з козиного молока.

    Студенти і співробітники кафедри висловлюють щиру вдячність власнику, голові Ради роботодавців факультету тваринництва та водних біоресурсів Василю Цвику за надану можливість ознайомитися з сучасною технологією виробництва продукції козівництва та продегустувати кисломолочну продукцію і сири, що виробляються у даному господарстві.

Наталія Богданова,

доцент кафедри технологій у птахівництві,

свинарстві та вівчарстві

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook