НАШ ФАКУЛЬТЕТ ДОЛУЧИВСЯ ДО ОРГАНІЗАЦІЇ ПРОВЕДЕННЯ ХХ З'ЇЗДУ УКРАЇНСЬКОГО ФІЗІОЛОГІЧНОГО ТОВАРИСТВА З МІЖНАРОДНОЮ УЧАСТЮ

26 квітня 2019 року

Фізіоло́гія — наука про життєві процеси в організмі людини і тварин. Саме тому цій науці надається одне з основних місць у підготовці лікарів ветеринарної медицини. Адже без знань закономірностей життєдіяльності неможливо адекватно лікувати тварин. Саме тому, факультет ветеринарної медицини на чолі з академіком Миколою Цвіліховським і, зокрема, кафедра біохімії і фізіології тварин ім. акад. М. Ф. Гулого на чолі з професором Віктором Томчуком долучилися до організації і проведення визначної наукової події в Україні - ювілейного ХХ  з'їзду Українського фізіологічного товариства ім. академіка П. Г. Костюка, який відбудеться в м. Києві 27-30 травня 2019 р. У роботі цього наукового форуму будуть брати участь фізіологи з усіх закладів вищої освіти (медичного, біологічного та аграрного профілів), співробітники фахових наукових установ, а також багато іноземних вчених. У зв'язку з цим, 25 квітня 2019 року наш університет, факультет і кафедру відвідали за дорученням Оргкомітету з'їзду його ключові організатори - керівник відділу біофізики іонних каналів Інституту фізіології ім. О. О. Богомольця НАН України, доктор біологічних наук, професор Олена Лук’янець та молодший науковий співробітник Ілона Ченцова.

У робочій зустрічі взяли участь декан факультету ветеринарної медицини, доктор біологічних наук, академік Микола Цвіліховський, завідувач кафедри біохімії і фізіології тварин ім. акад. М. Ф. Гулого, доктор ветеринарних наук, професор Віктор Томчук, професор кафедри, член Центральної ради Українського фізіологічного товариства, доктор ветеринарних наук, професор Валентин Карповський та професор кафедри, член редакційної ради Фізіологічного журналу, доктор сільськогосподарських наук, професор Віктор Трокоз.

У ході діалогу була обговорена програма заходу, аспекти участі нашого університету в організації та проведенні ХХ з'їзду Українського фізіологічного товариства ім. академіка П. Г. Костюка. Академік Микола Цвіліховський наголосив на важливості його важливості як в науковому, так і в навчальному напрямах, а також повідомив про можливості нашого університету стосовно проведення окремих заходів з'їзду. Насамкінець гості ознайомилися з факультетом ветеринарної медицини, оглянули інші об'єкти нашого університету.

Також обговорювалися інші питання, що становлять взаємний інтерес.

Професор Віктор Трокоз

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook