Відкрите інтегроване засідання гуртка «Юний підприємець» та літературного клубу «Дивосвіт»

23 квітня 2019 року
Чай — напій непростий. Коли чаювання стає ритуалом, воно розвиває вміння бачити велике в дрібницях.
23 квітня 2019 року у коледжі проведено інтегроване засідання гуртка «Юний підприємець» (науковий керівник - викладач Ковтун О. П.) та літературного клубу «Дивосвіт» (керівник – викладач Клименко Л.В.) на тему: «Чашка, повна благодаті», на якому студенти груп 105-Т, 205-Т, 110-Т спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» презентували результати своєї науково-дослідної і пошукової роботи.
Сучасний підприємець і свідомий споживач, перш за все, зацікавлені в якісному товарі, а якість кінцевого продукту залежить від сировини, технології виробництва, умов зберігання та культури споживання харчових продуктів.
Студенти групи 105-Т Божко Д, Максименко О., Єршова Є., Мисник Ю., Остапенко О., Зорін К. продемонстрували глядачам цікаві японські традиції споживання чаю і нагадали поетичні рядки відомих поетів та письменників, присвячені чаю: П. Вяземского, О. Пушкіна, О. Блока, З. Жачека, Мацуо Басьо.
Одним з найдавніших майстрів прозової творчості Японії є всесвітньо відомий письменник Ясунарі Кавабата, лауреат Нобелівської премії. У творі «Тисяча журавлів» Ясунарі Кавабата робить чайну церемонію однією з головних своїх героїнь. Студенти групи 105-Т представили глядачам заходу яскраві й цікаві уривки з японської повісті Ясунарі Кавабати. Докладніше про традиції споживання чаю в Японії і Китаї розповів студент групи 205-Т Доможир П., а про способи заварювання чаю – Симоненко М.
Велику цікавість викликали виступи учасників гуртка «Юний підприємець».
Міфи і легенди появи чаю лягли в основу доповіді Шимшита І., з умовами вирощування чаю і технологією його переробки ознайомили студентів Зубченко В. і Буяло П.
Цікава інформація про товарознавчу класифікацію чаю та відомі торгові марки українського споживчого ринку чаю  була надана Грачовою Н.
Витоки споживання чаю сягають сивої давнини, але, на жаль, фальсифікація чаю також має давню історію, тож, з метою підвищення професійної майстерності студентів, Самборук М. представив свою доповідь на тему «Фальсифікація чаю і способи її визначення».
І наприкінці заходу  всі учасники та гості були запрошені на чаювання для досягнення спокою, гармонії, єдності людини з природою та іншими людьми.
Модератори заходу висловлюють щиру подяку студентам групи 105-Т, 205-Т, 110-Т за активну участь у проведенні заходу.
 
Ковтун Олена, викладач товарознавчих дисциплін

Клименко Людмила, викладач зарубіжної літератури

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook