Глобальний виклик сьогодення - стійкість до протимікробних препаратів (AMR)

25 квітня 2019 року
Будинок профспілок

 23 квітня 2019 р. завідувач кафедри ветеринарно-санітарної експертизи Ольга Якубчак взяла участь у роботі та виступила із доповіддю на Круглому столі «Стійкість до протимікробних препаратів (AMR): ризики на робочих місцях», що відбувся за ініціативи Профспілки працівників агропромислового комплексу України та ГС «Союз українського селянства», за участі : Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Верховної Ради України, Держпраці України, Федерації роботодавців в АПК, Національноїакадемії аграрних наук України, Держпродспоживслужби Міністерства аграрної політики та продовольства України, Національного університету біотехнологій і природокористування України, ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України, експерта Української сторони Платформи громадянського суспільства «Україна - ЄС».


У роботі круглого столу взяли участь 30 учасників. Під час роботи круглого столу заслухано та обговорено 2 відеоролики, 3 презентації та 6 доповідей і повідомлень, що охоплювали нагальні аспекти використання антибактеріальних препаратів у свинарстві, скотарстві та птахівництві, ризики поширення антибіотикорезистентних штамів мікроорганізмів та заходи щодо профілактики їх потрапляння в організм споживачів, продукти харчування, побічну продукцію тваринного походження, відходи, а також організм працівників тваринництва, ветеринарної медицини та харчового ланцюжка.


Учасниками круглого столу відзначалось, що масове застосування антибіотиків при інтенсивному вирощуванні худоби і птиці для їх подальшого використання в їжу, призвело до появи стійких штамів багатьох небезпечних для життя людини бактерій. Ризик зараження хворобами, викликаними кишковою паличкою, сальмонелою та іншими патогенними мікробами під час роботи на тваринницьких фермах, бійнях та під час переробки м’яса є професійним ризиком. Наслідки зараження та передачі таких хвороб вкрай небезпечні та примножують ризики їх отримання працівниками.


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook