Навчання студентів психологів за програмою подвійних дипломів

22 квітня 2019, 11:58

     Всім привіт! Пишемо Вам з минулого. А точніше із Слупська - невеликого містечка на околиці Польщі. Чому з минулого? По-перше, тому що в Україні інший часовий пояс. По-друге, тому що розповідати будемо про те, що трапилося з нами за більш ніж місяць перебування в Академії Поморській, де ми - психологи з НУБіП вчимося зараз на педагогів. Як нас сюди занесло? Вся справа в системі "подвійних дипломів", яку запровадили в НУБіП майже 4 роки тому. Ця система дозволяє на другому курсі відправитися вчитися до Польщі. Куди, власне, після довгих роздумів ми і вирушили. Чесно кажучи, шлях сюди був нелегким. Заморочки з документами постійно підбивали нашу впевненість щодо того, чи потрібно нам це. А знайомі,що з усіх боків казали про те, що «краще б ти сиділа вдома і як всі отримувала один диплом», потроху садили нерви. Але, незважаючи на все це, два психологи з першого набору на цю спеціальність в нашому університеті ризикнули і опинилися тут.

    Спершу хотілося б згадати про дорогу. Їхали ми автобусом довгих 30 годин. Але це очікування виправдало наші надії і на заході наступного дня ми заїхали в Слупськ.
Гуртожиток. Одразу по приїзду ми почали заселятися. В нашому гуртожитку блокова система. В одному блоці живуть 8 осіб, ну і по дві людини у кімнаті. Кухня на поверсі обладнана новими плитами і мікрохвильовою піччю.
     Що ж стосується того, як ми проводимо в цьому місці час, скажу одне - весело. Коли рано вранці тобі у вікно стукає чайка з проханням, щоб її погодували. І коли ввечері ти збираєшся з усіма людьми, з якими тут познайомився, і йдеш до вогнища, спілкуватися, смажити сосиски і просто круто проводити час.

     Навчання. Все навчання тут проходить польською мовою. Є деякі викладачі, які розмовляють російською, і навіть ті, хто веде предмети англійською. Це дуже хороша можливість підтягнути ваші мовні навички. Предмети у нас в основному всі пов'язані з педагогікою. На одному з таких предметів ми працювали з роботами, яких зробили для того, щоб зацікавити дітей в штучному інтелекті. Також є англійська та польська. Ну і дуже цікава річ для психологів - інтерперсональний тренінг. За допомогою цього тренінгу ми з кожним разом все більше розуміємо себе і дізнаємося більше про наших одногрупників. Дуже радує, що цей тренінг нам поставили одразу і ми змогли стати непоганим колективом.
     Також за цей час ми встигли побувати в польському садочку. В цьому садочку все створено для того, щоб було добре і дітям і вихователям. Директор розповіла нам про всі нюанси роботи садка, про те, які обов'язки вихователів та про фінансове становище. Потім вона люб'язно провела нас по всіх куточках садка, познайомила з вихователями і навіть деякими дітьми. У цьому місці вчаться і дітки з вродженими хворобами - дальтонізм, проблеми із зором, аутизм. Але цих дітей не обділяють, створені всі умови для їх розвитку, з ними працюють терапевти і психологи.

     Крім основного навчання, що стало для нас несподіванкою, наша група ходить на стрільбу і самооборону, після чого ми отримаємо ще один сертифікат про те, що ми можемо працювати в охороні.
І навіть не дивлячись на те, що у нас так багато всього для навчання, нам вистачає часу на те, щоб подорожувати. Ми вже встигли побувати на морі, яке зовсім поруч. У планах сусідні міста, а на травневих канікулах - подорож по світу.
     Так що не сумнівайтеся. Все в ваших руках, а навчання в Польщі дасть вам ще багато можливостей для саморозвитку і покращення вашого майбутнього.

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook