Робоча поїздка робочої групи оргкомітету конференції daRostim для розробки плану демонстрації навчально-дослідних господарств НУБіП України

17 квітня 2019 року

В рамках підготовки до проведення XV Міжнародної науково-практичної конференції daRostim 2019 «Біологічно активні препарати в рослинництві. Наукове обґрунтування – рекомендації – практичні результати», що пройде на базі НУБіП України 25-29 червня 2019 року, відбулася робоча поїздка робочої групи оргкомітету конференції для розробки плану демонстрації навчально-дослідних господарств НУБіП України. Німецьку сторону в робочій поїздці представляли керівник Приватного інституту прикладної біотехнології daRostim Вольфганг Новик та координатор оргкомітету конференції Валентина Клебанова, українську сторону – представники НУБіП України: Микола Патика, завідувач кафедри екобіотехнологій та біорізноманіття, Василь Туринський, начальник відділу організаційної діяльності НДГ та навчально-виробничої практики, Ірина Артемчук, старший науковий співробітник науково-дослідної частини.

     Спочатку робоча група відвідала Агрономічну дослідну станцію, де оглянула ННВП «Дослідне поле» та поля господарства, де в цей час проводились роботи по підготовці ґрунту до посіву соняшника. Директор АДС Юрій Росамаха та головний агроном Таїсія Григорусь висловили бажання прийняти участь у конференції та показати німецьким колегам досягнення господарства за останні роки. Така конференція буде цікава обом сторонам в плані обміну досвідом з використання мікробіологічних препаратів, що все ширше застосовуються у практиці і їм належить майбутнє.

     Далі робоча група побувала у Великоснітинському НДГ ім. О.В.Музиченка. Директор господарства Микола Журавель продемонстрував поля, де посіви озимих культур були оброблені препаратом Екстракон, розробка НУБіП України за авторства Миколи Патики. Він також засвідчив перспективність та ефективність застосування мікробіологічних препаратів, які господарство використовує вже протягом 4 років і має суттєві прибавки урожаю різних культур. Крім того, було відмічена величезна роль цих препаратів у покращенні стану ґрунтів, накопиченні гумусу, їх ефективність у знятті гербіцидного стресу, підвищенні якості вирощеної продукції. Гості побували у новоствореній навчально-науково-виробничій лабораторії Екстракон, де в недалекому майбутньому буде налагоджене промислове виробництво цього препарату, в першу чергу для забезпечення потреб НДГ НУБіП України.

     Також робоча група відвідала АФ «Колос», с. Пустоварівка Сквирського району Київської області, де відбулась зустріч з директором Леонідом Центилом та головними спеціалістами агрономічної служби господарства. За збігом обставин на зустрічі були присутні також директор Миронівського інституту пшениці ім. В.М.Ремесла Олександр Демидов із спеціалістами відділу селекції ярих культур та насінництва, що підтримують давні дружні зв’язки з цим господарством та проводять спільні наукові дослідження. Леонід Центило познайомив всіх присутніх з господарством, основними напрямками діяльності, результатами роботи. Під час об’їзду полів всі присутні побачили впровадження нових наукових розробок господарства, стан посівів, селекційні ділянки. Німецькі гості були вражені обсягом впроваджених інновацій та наукоємністю виробництва.

     За результатами поїздки дуло відкореговано маршрут огляду для учасників міжнародної конференції влітку цього року та вирішено ряд інших організаційних питань.

М. Патика,
завідувач кафедри екобіотехнологій та біорізноманіття  

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook