Гуманітарно-педагогічний факультет приймає учасників Всеукраїнської студентської олімпіади з німецької мови

12 квітня 2019 року

 "Wie viele Sprachen du sprichst,
sooft mal bist du Mensch" 
(J.W.Goethe)

     Уже вдруге гуманітарно-педагогічний факультет приймає учасників Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Німецька мова». Організатором олімпіади є кафедра іноземної філології та перекладу гуманітарно-педагогічного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України.

     11 квітня 2019 року до НУБіП прибули представники університетів України, які приїхали з різних куточків нашої країни – з Харкова, Ужгорода, Львова, Миколаєва, Тернополя, Вінниці, Одеси. У цей день відбулось урочисте відкриття олімпіади. Декан гуманітарно-педагогічного факультетуВасиль Шинкарук наголосив на значущості події у контексті продовження року німецької мови в Україні й акцентував на зростанні інтересу до участі в олімпіаді з німецької мови, адже у минулому році був 51 учасник, а цьогоріч – вже 62.

     З вітальним словом до учасників олімпіади звернувся ректор Національного університету біоресурсів і природокористування України Станіслав Ніколаєнко. Він побажав дівчатам і юнакам, які зважились випробувати свої знання німецької мови, перемоги; підкреслив важливість знання іноземних мов і закликав вивчати німецьку мову й використовувати свої знання для розбудови рідної країни.

  

     Завідувач кафедри іноземної філології і перекладу Світлана Амеліна побажала учасникам олімпіади успіхів, позитивних вражень від перебування в університетському кампусі й усвідомлення того, що вони вже є переможцями.

     Німецькі гості університету – керівник Iнформаційного центру DAAD у Києві Гізела Ціммерманнта співзасновник і директор школи «StartDeutsch Schule» Маркус Пойзер висловили свої позитивні враження від студентської молоді, вмотивованої до вивчення німецької мови, особливо, коли вона не є їхньою спеціальністю, і подякували НУБіП за діяльність щодо поширення німецької мови в Україні.

     Представник апеляційної комісії, завідувач кафедри німецької філології та методики викладання німецької мови Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка, кандидат філологічних наук, доцент Іван Яцюк привітав учасників олімпіади від імені колег і побажав їм успішних результатів.

  

     На адресу університету надійшов відеоролик з вітальним зверненням до учасників олімпіади, який надіслали студенти гуманітарно-педагогічного факультету, які наразі перебувають на стажуванні в Поморській академії у Слупську (Польща). 
     Ліричним завершенням урочистого відкриття стали виступи представників творчих колективів кафедри культурології.

     Після святкової події на учасників олімпіади чекала насичена програма – перший тур змагань, який передбачав виконання письмових завдань; екскурсія до музею НУБіП; прогулянка університетським кампусом, і, звісно, очікування перших результатів. Тож побажаємо учасникам олімпіади наснаги, успіхів і приємних вражень від перебування у нашому університеті!

Світлана Амеліна,
завідувач кафедри іноземної філології і перекладу

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook