IV Міжнародна науково-практична студентська конференція «Світ мов і мови світу»

4 квітня 2019 року

2-3 квітня 2019 року за підтримки 3 кафедр: романо-германських мов і перекладу, іноземної філології і перекладу, англійської філології на гуманітарно-педагогічному факультеті відбулася IV Міжнародна науково-практична студентська конференція «Світ мов і мови світу». Метою конференції є залучення широкого кола студентів до науково-дослідної роботи та підвищення рівня її результативності. Участь у конференції взяли представники різних країн, зокрема: Республіка Польща, Франція, Казахстан, Індія, Чехія та ін.

Перший день роботи дводенної конференції розпочався із пленарного засідання, на якому учасників конференції привітала заступник декана з міжнародної діяльності гуманітарно-педагогічного факультету, кандидат філософських наук, доцент Алла Кравченко, побажавши їм плідної і натхненної праці. Алла Кравченко звернула увагу на розмаїття тем, які досліджували молоді науковці, їхню новизну та актуальність, що свідчить про серйозні напрацювання студентів та їхніх керівників, прагнення йти в ногу з часом та робити свій внесок у розвиток сучасної науки.

Із вітальним словом до учасників конференції звернулися також організатори конференції, завідувачі кафедр романо-германських мов і перекладу (доктор педагогічних наук, професор Олександр Малихін), іноземної філології і перекладу (доктор педагогічних наук, професор Світлана Амеліна), англійської філології (доктор педагогічних наук, доцент Наталія Арістова).

Привітав учасників конференції і директор асоціації «Французька без кордонів» Бенджамін Бекер (Франція), який виступив з цікавою і пізнавальною доповіддю щодо французьких запозичень в англійській мові і навпаки англійських у французькій. Бенджамен Бекер закликав студентів до вивчення іноземних мов і висловив сподівання, що у майбутньому Україна стане частиною Європейського союзу і знання мов допоможуть студентам стати конкурентноздатними на ринку праці.

 

 

На пленарному засіданні зі своїми доповідями виступили студенти різних курсів: Д. Андреєва, О. Іськова, В. Купрієнко, А. Шушківська, В. Руденко, В. Кривчук, А. Летошко, Ю. Саган. Кожен із доповідачів чітко і ґрунтовно висвітлив обрану проблему сучасного мовознавства і перекладу, супроводжуючи виступ наочною презентацією. Запропоновані доповіді викликали жваву дискусію серед студентів і присутніх викладачів, що свідчить про наукову допитливість нашої молоді та прагнення розвиватися і самовдосконалюватися.

 

 

Конференція продовжила свою роботу на секційних засіданнях, де мали можливість виступити молоді науковці з різних куточків України та світу. Кожен учасник ІV Міжнародної науково-практичної студентської конференції «Світ мов і мови світу» отримав програмку і збірник наукових статей.

 
У перший день конференціїза підтримки Авторизованого екзаменаційного центру «Оксфорд Клас» був також проведений Міжнародний науково-практичний семінар для студентів і науково-педагогічних працівників гуманітарно-педагогічного факультетуTKT: FirstStepstoaSuccessfulCareer”. З презентацією виступила Юлія Гусак директор школи англійської мови та Авторизованого екзаменаційного центру «Оксфорд Клас»; викладач англійської мови з 20‑річним досвідом викладання дорослим та підліткам; тренер студії СОВА (сертифікати CELTA (2013), CAE (2018)). Усі учасники семінару отримали сертифікати.
 
Любов Козуб,
доцент кафедри романо-германських мов і перекладу

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook