Виїзне практичне заняття на виробництво – запорука вдосконалення професійних умінь

18 березня 2019 року

В рамках навчальної дисципліни «Екологічна паспортизація територій та підприємств» для закріплення теоретичних знань та професійних функцій еколога. для студентів зі спеціальності «Екологія» було організовано виїзне практичне заняття до Житомирського маслозаводу компанії «Рудь». Основною метою виїзного заняття було вивчення основних екологічних функцій еколога безпосередньо на виробництві, та ознайомлення з основними технологічними процесами виробництва молочної продукції з дотриманням міжнародних стандартів серії ISO.

Під час проведеного виїзного практичного заняття студенти ознайомилися з виробничими функціями, набули навиків з процедури впровадження екологічної паспортизації підприємств та застосування систем екологічного менеджменту, а також ознайомились з системою впровадження на виробництві тріади «екологічна освіта - екологічна культура - екологічне виховання», що є основним засобом впровадження екологічної політики. В ході певних дискусій з робітниками виробничих цехів, студенти звернули увагу на те, що функціонування будь-якого виробництва пов’язане з рядом екологічних аспектів: утворення пари аміаку; використання води; утворення викидів в атмосферу продуктів згоряння природного газу; використання природного газу; використання миючих та дезінфікуючих засобів; утворення відходів сировини; утворення викидів в атмосферу СО при спаленні бензину; утворення викидів від згоряння палива.

Вважаємо, що виїзні практичні заняття є запорукою вдосконалення професійних умінь та навиків екологічного управління на виробництві, а також допомагають студентам зрозуміти основні професійні функції, які пов’язані з їхньою майбутньою професією.

 

Людмила Вагалюк,

Віта Строкаль,

доценти кафедри екології агросфери та екологічного контролю НУБіП України

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook