Інформаційні технології та інтелектуальні змагання

26 березня 2019 року

   Можна займатись патріотичним вихованням, можна проводити профорієнтацію чи звітувати на різноманітних заходах. Але є події, що об’єднують різні покоління, різні міста і культури. І в таких ситуаціях все максимально відкрито, але від того всі лише виграють. Одна з таких подій всеукраїнська учнівська олімпіада з Інформаційних технологій.
Цього року вже VIII Всеукраїнська олімпіада з Інформаційних технологій  відбулась з 18 по 22 березня у м. Дніпро. І все співпало:
- вперше учні з усіх областей України змагались у кібер-просторі Windigo Arena (https://dnepredudp-my.sharepoint.com/personal/olymp_it_dhp_dniprorada_gov_ua...). Не кожен учень мав раніше можливість працювати в такій локації і за такими потужними комп’ютерами. Так, це ігрові комп’ютери, але не лише для гри, як виявилось, а для найсильніших інформатиків. Соціально відповідальний бізнес у Дніпрі!

  

- вперше учнів приймали у головному офісі Київстар та підприємстві Інтерпайп (https://dnepredudp-my.sharepoint.com/personal/olymp_it_dhp_dniprorada_gov_ua/Documents/Forms/... ). Це круті екскурсії, але не тільки екскурсії – наші діти долучились до роботи сучасних підприємств, високотехнологічних. А такі у нас є!
- не вперше, але все далі більше членів журі представляють бізнес. Зупинимось: наші вчителі наразі працюють в бізнесі, але не полишають викладацьку діяльність, бо вважають це важливим . Але в певні дні, як зараз, можуть собі дозволити взяти кілька days off (із відповідними ризиками і втратами), щоб зустрітись із «своїми», тими, хто допоміг піднятись і кому зараз потрібна допомога. Та ще і поспонсорувати. Призи від журі і вчителів – це круто! Ми дуже багаті, якщо можемо це дозволити.


- не вперше, але стабільно до складу журі входять студенти – переможці учнівських олімпіад минулих років. Цього року це представники Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Національного університету «Львівська політехніка» та Національного університету біоресурсів і природокористування України. Це приклад для сьогоднішніх школярів, це визнання нашої молоді!


- не вперше цікаві задачі, авторами яких є не сторонні «розробники», а викладачі і студенти – конкурс відкритий, приєднуйтесь! І з такими задачами (https://dnepredudp-my.sharepoint.com/personal/olymp_it_dhp_dniprorada_gov_ua/...) хто скаже, що офіс не потрібен?!
- завжди найсильніші учні, турботливі керівники, дбайливі організатори, крутезне журі, вітання, нагороди, призи, світлини….

І ми до цього причетні: незмінна заступниця голови журі олімпіади, доцент кафедри інформаційних і дистанційних технологій, Олена Кузьмінська та студент 4 курсу спеціальності економічна кібернетики Богдан Ворона, який вже вдруге запрошений у якості члена журі.
А це означає, що ми команда і готові до співробітництва!


Олена Кузьмінська,
завідувач кафедри інформаційних і дистанційних технологій

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook