НАШ ПРІОРИТЕТ – ЕФЕКТИВНІСТЬ ГАЛУЗІ

26 березня 2019, 16:31

   На сьогоднішній день галузь бджільництва займає передові позиції в Європі та світі з виробництва й реалізації меду. Мало хто задумується, або чи задумується взагалі, які складові чинники цього успіху.

   На глибоке переконання самих виробників – це постійне їх спілкування з науково-педагогічними працівниками кафедри конярства і бджільництва, в попередні роки бджільництва ім. В.А. Нестерводського НУБіП України. Іще Василь Антонович заклав традицію не стояти осторонь проблем галузі. Ряд його наукових праць стали настільними книжками для пасічників не тільки України, але й світу. Цю естафету з ентузіазмом, із щирим серцем перейняв Віктор Петрович Поліщук, який не тільки продовжив плідну працю свого вчителя, а й підготував цілу плеяду науковців. Його навчальні посібники, підручники використовуються для підготовки фахівців в Молдові, Білорусії Узбекистані, Казахстані та інших країнах. Ці традиції настільки міцні, що теперішні співробітники кафедри не просто воліють їх продовжувати, але  і хочуть бути гідними послідовниками своїх вчителів.

     На наше переконання основні складові професіоналізму – це теорія, прогресивна практика та закордонний досвід.

  Виробники які дбають про підвищення ефективності своєї роботи, цікавляться всіма новими лайфхаками, які з’являються в бджільництві, прагнуть постійно навчатися. З ініціативи Олександра Олександровича Ляхевича 23 березня 2019 р. пасічники Жмеринського району приїхали на Голосіївську навчально-дослідну пасіку кафедри конярства і бджільництва, щоб спільно розібратися з проблемами, які в них виникають під час практичної роботи.

    Окрім наших викладачів для вирішення проблеми були залучені співробітники ННЦ «Інститут бджільництва ім. П.І. Прокоповича» та Боярського коледжу.Підняті спікерами проблемні питання зацікавили присутніх, а молоді випускники Чернятинського коледжу були вражені матеріально-технічною базою кафедри та виявили бажання навчатись на факультеті тваринництва та водних біоресурсів з врахуванням спеціалізації бджільництва.

   За сприянням ректорату університету та деканату на кафедру було придбано все необхідне мультимедійне обладнання для проведення он-лайн спілкування. Це дає змогу проводити репортажі з сучасних пасік України, близького та далекого зарубіжжя. Під час цього семінару була можливість послухати бувшого доцента, широко відомого  пасічній спільноті України Олексія Лосєва, який зараз працює профільним фахівцем з виведення бджолиних маток фірми «Манука» (Нова Зеландія). Повідомлення викликало жваву дискусію серед присутніх. Найбільш цікавими для пасічників були підняті Олексієм Михайловичем питання організації живлення бджіл, особливості виведення та зберігання бджолиних маток, а також окремі чинники, які впливають на якість маток.

    Співробітники кафедри конярства й бджільництва докладають максимум зусиль для постійного вдосконалення своїх теоретичних знань і практичних навичок, готові ділитись цими знаннями і поширювати їх серед пасічників для підвищення ефективності галузі бджільництва в Україні.

Завідувач кафедри

Повозніков М

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook