Від класики до андеграунду

21 березня 2019, 15:29
НУБіП України

                                                                       «Театр – це не стіни, ліхтарі чи костюми..?»

 Андрій  Мацяк - генеральний директор,

художній керівник

 Національного театру ім. Марії Заньковецької

 

         Напередодні Міжнародного дня театру  студенти 2 групи 1 курсу (АІ) механіко – технологічного факультету та студенти 3 курсу (ПІ-17005) факультету інформаційних технологій змогли   зануритись у історію театрального мистецтва, познайомитись з різновидами театральних жанрів та стати безпосередніми учасниками дії – акторами з Інною Гончаровою (керівником і актором театру «Маскам Рад») і Мариною Куценко ( актрисою театру, фотохудожником)  у Державній бібліотеці для юнацтва.

         Театр «Маскам Рад» - це сучасний театр і місце для розкриття таланту і творчого потенціалу. Актори розповіли, що на сцені вони разом творять мистецтво від класики в драматургії до андеграунду та що вони живуть і грають разом. Прем’єра їх першого спектаклю «Шабаш на двох» відбулася на театральному майданчику Міжнародного етнокультурного фестивалю «Трипільське коло» (2011 рік) і  принесла успіх та натхнення до подальшого творення, тому наступні спектаклі -  «Маленький принц» Антуана Сент Екзюпері, «Ніч перед Різдвом» Миколи Гоголя,  «Святиня» О.Генрі  - лише надихали і окрилювали до нових експериментів.

         Студенти щиро вдячні Інні Гончаровій, Марині Куценко та всім організаторам  за зустріч, а особливо - за майстер-класи гри, адже саме на них вони могли стати справжніми артистами, спробувати себе у різних ролях і поріднитися зі сценою.

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook