ВІДКРИТА ЛЕКЦІЯ ПРОФЕСОРА В. І. КАРПОВСЬКОГО.

25 березня 2019 року

22 березня 2019 р. відбулася відкрита лекція професора кафедри біохімії і фізіології тварин ім. акад. М. Ф. Гулого, доктора ветеринарних наук, професора, академіка НАН ВО України, лауреата премії ім. С. З. Ґжицького Карповського Валентина Івановича з дисципліни «Фізіологія тварин». Студенти 1 курсу скороченого терміну навчання прослухали лекцію на тему: «Фізіологія крові».


Окрім студентів цікаву лекцію із задоволенням відвідали: завідувач кафедри біохімії і фізіології тварин ім. академіка М. Ф. Гулого, доктор ветеринарних наук, професор Томчук В.А.; доктор сільськогосподарських наук, професор Трокоз В. О.; доктор ветеринарних наук, професор Грищенко В. А.; доктор біологічних наук, професор Калачнюк Л. Г.; доцент кафедри терапії і клінічної діагностики Бойко Н. І.; доценти кафедри біохімії і фізіології тварин ім. академіка М. Ф. Гулого Криворучко Д. І., Журенко О. В., Кладницька Л. В., Цвіліховський В. І., Арнаута О. В. та аспіранти кафедри.


Під час лекції студенти дізнались про роль крові у метаболічних процесах в організмі тварин; детально розібрали функції крові; функції окремих клітин крові; процес згортання та його регуляцію; групи крові та їх сумісність у тварин. Валентин Іванович, окрім сучасних наукових даних з фізіології крові, зацікавив студентів презентацією з ілюстраціями та короткими відеороликами для кращого сприйняття матеріалу, активно залучав студентів до діалогу під час викладання матеріалу.


Професор Карповський Валентин Іванович блискуче володів матеріалом, лекція була доступною і зрозумілою для студентів. За результатами анкетування було відзначено, що лекцію прочитано на високому методичному рівні.

Доцент Дмитро Криворучко

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook