ВИВЧЕННЯ ФІЗІОЛОГІЇ ТРАВЛЕННЯ – ОСНОВА ДЛЯ СПЕЦІАЛЬНИХ ДИСЦИПЛІН ТА МАЙБУТНЬОЇ УСПІШНОЇ КАР’ЄРИ

20 березня 2019 року

Студенти І курсу факультету тваринництва та водних біоресурсів (спеціальність «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва») в межах курсу «Фізіологія сільськогосподарських тварин» розпочали вивчення однієї з найважливіших для них тем «Фізіологія травлення у сільськогосподарських тварин».

Ця тема надзвичайно важлива для розуміння процесів у організмі тварин, знання яких які дадуть можливість успішно вивчати спеціальні дисципліни, зокрема «Годівлю сільськогосподарських тварин і технологію кормів». Адже без знання процесів, які відбуваються в організмі з кормом неможливо правильно годувати тварин: складати і балансувати раціони, проводити підготовку кормів до згодовування тощо, а, значить, отримувати значні обсяги високоякісної тваринницької продукції.


Сьогодні, 20 березня 2019 р. лекцію «Закономірності травлення в однокамерному шлунку» прочитав професор кафедри біохімії та фізіології тварин ім. акад. М. Ф. Гулого, доктор сільськогосподарських наук, професор Трокоз Віктор Олександрович. Майбутні технологи з виробництва і переробки продукції тваринництва отримали важливу інформацію про зв'язок будови і функцій шлунка, склад і властивості шлункового соку, методи вивчення шлункового травлення. Розглядалися питання шлункового соковиділення, нервової та гуморальної регуляції роботи шлунка. Наводилися приклади правильної підготовки кормів до згодовування, догляду за тваринами у зв’язку з особливостями функції цього важливого відділу травної системи. Лекція супроводжувалася цікавою презентацією. Студенти уважно слухали та конспектували новий для себе матеріал, а насамкінець задавали питання, які їх зацікавили стосовно шлункового травлення.


Вивчення процесів травлення у організмі сільськогосподарських тварин продовжується.

Професор Валентин Карповський

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook