Закритий цикл виробництва: від теорії до практики

19 березня 2019 року
     Закритий цикл виробництва, програма відшкодування ПДВ, система LEAN, 5S – саме з такими тегами 18 березня пройшло виїзне практичне заняття з дисципліни «Комерційна діяльність» для магістрів спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» на ТОВ НВП «Білоцерківмаз».

     Це підприємство з більше як 170-річною історією виробництва обладнання для ведення аграрного бізнесу. Сьогодні воно – лідер вітчизняного виробництва ґрунтообробної техніки з часткою ринку в Україні більше 30% і має тісні партнерські відносини, як в Україні, так за межами: в Казахстані, Республіці Білорусь, Молдові, Польщі, Болгарії, Румунії, Чехії, Словаччині, Узбекистані і Таджикистані.

     Директор підприємства Андрій Магдич гостинно прийняв студентство та викладачів, розповів про сьогодення у ринкових умовах, запровадження новітніх технологій, автоматизацію виробництва. Студентам показали основне технічне обладнання цехів, конструкторський відділ, лабораторію для аналізу металу і закритий цикл виробництва причіпної ґрунтообробної техніки, де виробничий ланцюг починається з листа металу, а готовою продукцією є більше ніж 25 видів ґрунтообробної, кормозбиральної, спецтехніки та мульчувальної техніки.

     Крім виробничих процесів студентам розкрили і комерційну складову бізнес-процесів, що відбуваються на сучасному виробництві. Завідувач кафедри біржової діяльності і торгівлі Надія Резнік акцентувала увагу на програмі отримання часткової компенсації (25%) вартості придбаної сільськогосподарської техніки та обладнання українського виробництва. 25% компенсація надається за придбання техніки, що входить у «Перелік вітчизняної техніки та обладнання для АПК», затверджений комісією Мінекономрозвитку. Учасниками програми є 60 українських заводів-виробників, серед яких і ТОВ НВП «Білоцерківмаз». Це збільшує попит на обладнання від вітчизняних виробників та дозволяє на чверть зменшити витрати на оновлення арсеналу сільгосптехніки, адже закупка сучасної сільськогосподарської техніки та додаткового обладнання – гарна можливість поліпшити технологічні можливості аграрного підприємства та підняти прибутковість бізнесу.

     Доцент Анна Слободяник під час екскурсії виробничими цехами детально розповіла про систему «бережливого виробництва»: його метою є створення оптимальних умов для виконання операцій, підтримки порядку, чистоти, акуратності, економії часу і енергії на підприємстві. Впровадження такої системи допомагає не тільки скоротити терміни створення продукції, виробничі і складські площі, отримати максимальну якість при певній вартості або мінімальна вартість при певній якості виробленої продукції, а й зменшити загальні витрати на виробництво.

     Далі відбувся підсумковий круглий стіл за участю викладачів, студентів та керівництва підприємства. У його ході учасники змогли домовитися про подальші кроки у налагодженні тісної співпраці НУБіП України та ТОВ НВП «Білоцерківмаз».

     Висловлюємо вдячність директору підприємства та викладачам кафедри біржової діяльності і торгівлі – за організацію виїзного практичного заняття, можливість спілкуватися з лідерами вітчизняного виробництва та отримати нові практичні навики.

Тетяна Яремчук,
магістр спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність»

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook