Розпочинається цикл навчальних екскурсій студентами спеціальності «Туризм» з туристичною спадщиною України

17 березня 2019 року

 

 

     Кафедра аграрного консалтингу і туризму разом із студентами спеціальності «Туризм» розпочала цикл навчальних екскурсій із відвідин Національного музею Тараса Григоровича Шевченка в м. Києві.

     Національний музей Т. Г. Шевченка в м. Києві створено на базі колишньої Галереї картин Тараса Шевченка в Харкові та Центрального державного музею Тараса Шевченка в Києві у 1949 році. Розташований на бульварі Тараса Шевченка, 12, у самому центрі міста, тому до нього зручно дістатись з будь-якої точки Києва. 
     Споруда в якій знаходиться музей налічує два поверхи та має високу стелю, що дозволяє розташовувати всередині експонати великих габаритів. Хол представляє світле просторе приміщення із скляним дахом та яскравими картинами, що вигідно примостились на білому фоні стін. 
     Кожен, хто завітає до музею, побачить прижиттєві видання «Кобзаря», картини, малюнки та офорти, особисті речі Тараса Шевченка, архівні матеріали та рідкісні фотографії, картини українських та російських художників ХІХ–ХХ століть, старовинні меблі.

 

  

     Музей розташований в історичному центрі Києва, у будинку, що належав родині відомих українських промисловців та меценатів Терещенків і є пам’яткою архітектури, якій повернуто первісний вигляд після наукової реставрації 1985 – 1989 рр.
     Колекція музею складається з унікальних цінностей: оригіналів малярських робіт Шевченка, документів про його життя та творчість, рукописних списків його поезій, рідкісних фотографій поета та його друзів, першодруків творів Шевченка з його автографами, майже всіх видань творів поета й літератури про нього, починаючи з прижиттєвих і закінчуючи сучасними вітчизняними та зарубіжними виданнями. У 24 залах розміщено понад 4 тисячі експонатів. Вражає, чи не так?! А ще захоплююче те, що в кількох залах експоновано матеріали, що свідчать про світове значення творчості Шевченка, переклади його творів багатьма мовами зарубіжних країн.

     Студенти знайшли не один привід сфотографуватися і з інтересом розглядали історичні музейні об‘єкти. При цьому з не меншим зацікавленням слухали екскурсовода. Завдяки екскурсоводу знайомство з музеєм стало інтерактивним, тож кожен хто володів цікавою інформацією не злегковажив можливістю відповісти на питання чи оприлюднити відомі факти, поділитися знаннями.

     Національний музей Т. Г. Шевченка – це унікальна скарбниця українського народу. Завдяки його існуванню сучасна молодь не забуде коріння історії і на власні очі й далі бачитиме багатолітні речі, що застигли в часі й наповнені подіями минулого.

Ірина Кудінова,
в.о. завідувача кафедри 
аграрного консалтингу і туризму

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook