День кар’єри - 2019

14 березня 2019 року

 Кандидат економічних наук, викладач фахових дисциплін Вдович В.Г. 14 березня 2019 року підготувала і провела для студентів І-ІІІ курсів спеціальностей «Маркетинг» і «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» зустріч з успішними випускниками коледжу (колишнього технікуму) – «День кар’єри – 2019». Захід проведено відповідно до плану роботи декади циклової комісії маркетингу і торгівлі і мав за мету ознайомлення та поширення інформації про шляхи професійного зростання й кар’єрні можливості для сучасної студентської молоді у реальному вимірі.

Виконуюча обов’язки директора коледжу Ільченко Н.В., вітаючи учасників зустрічі, зазначила, що на сьогодні дуже важливо підтримувати тісні зв’язки з нашими випускниками, які досягли успіхів, кар’єрного росту в торгівлі, приватному підприємництві, у сфері інших бізнес-структур, і тісна співпраця з якими розширює можливості профорієнтаційної роботи, працевлаштування тощо.
Першою до слова від випускників була запрошена Березинець С.К., випускниця першого випуску товарознавців 1991р., викладач коледжу, голова циклової комісії маркетингу і торгівлі, яка зазначила, що ніколи не пожалкувала про те, що свого часу обрала саме цей навчальний заклад, пишається тим, що повʼязала з ним життя, зробила педагогічну кар’єру. Вона також поділилася секретами своїх успіхів у розвитку кар’єри в бізнесі.
Про можливості для молоді в мережі «Нова пошта» повідомив випускник коледжу групи Т-06 Микола Шатило. Він виокремив три основні складові успіху будь-якої людини - це служіння, тобто любов до того, що робиш, чесність і позитив, які дають людині наснагу до життя.
Про те, як поєднував навчання і роботу, цікаві пригоди зі студентського життя розповів Ілля Дібрівний - випускник 2015 року. Сьогоднішній спеціаліст, зазначив він, повинен мати набір навичок та знань, що дають можливість знайти роботу на перехресті галузей, бо це розширює можливості у працевлаштуванні.
Випускник групи Т-11 (2015р.) Олексій Пархоменко у своєму виступі наголосив, що швидкість змін у світі зростає шаленими темпами, а складність професійних задач невпинно збільшується, тому сьогоднішній спеціаліст повинен постійно займатися самоосвітою.
Випускниця групи Т-02 - викладач фахових дисциплін Ірина Вінник зазначила, що якщо віриш в успіх - ти його здобудеш. Дуже важливими рисами фахівця сьогодні є уміння знаходити спільну мову і працювати з колективом, окремими людьми та групами, уміння швидко приймати рішення, керувати та розподіляти свій час і ресурси.
Про необхідність навчатися впродовж життя наголосила випускниця коледжу, завідувач навчально-методичного кабінету викладач Наталія Федосєєва, згадуючи свої сходинки побудови кар’єри до вступу до коледжу і в його стінах.
Унікальною родзинкою заходу стала надзвичайно схвильована промова про досвід роботи у сфері оптової торгівлі та майстер - клас з флористики випускниці 2009 року групи 8Ф-06 Олександри Єгорової. Колишня студентка була рада знову побувати у рідних стінах коледжу, поділитися з майбутніми випускниками власним досвідом з питань працевлаштування. Згадуючи свої спроби знайти роботу, Олександра зазначила, що немає нічого упередженого у спробах будь-якої роботи, адже в кожному випадку це дає розвиток комунікаційних вмінь, життєвого досвіду й уникнення помилок.
Гостя розповіла також про діяльність компанії, в якій наразі працює, персональний кар’єрний ріст та порадила студентам не боятися висловлювати свою позицію, бути активними та цілеспрямованими.
Виступи наших гостей засвідчили, що сьогоднішня молодь, працюючи у різних структурах, опановує безліч додаткових навичок, працюючи майже без вихідних.
Усі зазначили, що коледж дає досить гарну підготовку, і це не упереджене твердження, а впевненість у якісній і кваліфікованій підготовці спеціалістів, і саме це допомогло їм краще зрозуміти, як будувати кар’єру та вести власну справу, а також поділилися досвідом, надали поради студентам коледжу з розвитку професійних навичок і побудови кар’єри.
Зустріч відбулася у невимушеній доброзичливій атмосфері і нікого не залишила без позитивних вражень, за що ми щиро вдячні нашим випускникам.
 
Світлана Березинець,
голова циклової комісії маркетингу і торгівлі
Валентина Вдович,
викладач циклової комісії маркетингу і торгівлі
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook