"ЖІНКИ В ЖИТТІ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА"

14 березня 2019 року

 Далека і гірка була Тарасова любов,

Одвічні протилежності в житті,
Кружила заметіль довкола доль,
Заплуталось кохання в крижаній імлі,
Але серед снігів, снігів, снігів,
Йшла у мрії ти, зоря весни
 
13 березня студенти груп 104-М та 107-К разом з куратором Іриною Берегелею взяли участь у пізнавальній літературній годині "ЖІНКИ В ЖИТТІ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА", присвяченій 205-ій річниці від дня народження Кобзаря.
Історія зберегла імена жінок, які полонили серце Тараса. Не завжди почуття поета лишали слід у поезії. Але ж і сказати, що жінки і світлі почуття до них не відіграли значної ролі в житті і творчості Шевченка, – значить погрішити проти істини.
Кохання в житті Шевченка – чи не найболючіша сторінка його долі, бо не мав він сімейного щастя, родинного тепла, хатинки, обсадженої садочком, люблячої дружини, не було й діточок. Не судилося. За своє життя він закохувався багато разів. Любили й його, але кожного разу щось ставало на перешкоді. Саме про це йшла мова у пізнавальній літературній годині "ЖІНКИ В ЖИТТІ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА", проведеній в Ірпінській міській бібліотеці. Метою заходу було дослідити біографію письменника; визначити, які жінки зустрічалися на життєвому шляху поета, як вплинули вони на його світогляд; відтворити цілісний образ Т. Г. Шевченка; проаналізувати твори, присвячені цим жінкам; продемонструвати прекрасний світ інтимної лірики Кобзаря; виховувати любов до рідної мови, поезії.
У ході літературної години ведучі згадали маловідомі сторінки життя митця Т. Шевченка. Перед присутніми Шевченко постав як романтична й лірична натура, чуттєва та вразлива, яку не завжди виставляв на показ відомий митець. У рамках заходу студенти також ознайомилися з книжково-ілюстративною виставкою, на якій були зібрані матеріали про життєвий та творчий шлях поета, та галереєю портретів коханих жінок Тараса Шевченка.
 
Андрій Сиротенко,
заступник директора з виховної роботи
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook