Профорієнтація викладачами кафедри у Немішаєвському аграрному коледжі

14 березня 2019 року

Залучення талановитих абітурієнтів є важливим завданням профорієнтаційної роботи. Адже свідомий вибір студентом своєї майбутньої спеціальності є запорукою його зацікавленості у навчанні, відповідно, якісного освітнього процесу. Студенти коледжів якраз і є тими потенційними вступниками, які, як правило, вже обрали свій майбутніх фах. Тому на агробіологічному факультеті неабияку увагу приділяють саме зустрічам із студентами коледжів і технікумів. Минулий тиждень видався досить насиченим у цьому плані.

Делегація університету відвідала зразу два коледжі: Іллінецький державний аграрний коледж та ВП НУБіП України «Немішаєвський аграрний коледж», які, по праву, вважаються одними з найкращих в Україні серед аграрних навчальних закладів такого типу. На Вінниччину вирушили заступник відповідального секретаря приймальної комісії Анатолій Міняйло, завідувач кафедри генетики, селекції і насінництва ім. проф. М.О. Зеленського Віталій Жемойда, доцент кафедри овочівництва і закритого ґрунту Олександр Цизь, провідний фахівець відділу якості освіти, маркетингу і профорієнтаційної роботи Дмитро Заїчко. Супроводжували делегацію також студенти Михайло Марків, Андрій Дидик, Анна Сенчило, Мар’яна Оситияк. Делегація у супроводі завідувача агрономічним та лісогосподарським відділенням Миколи Шумника ознайомилась із структурою коледжу та його досягненнями останніх років. А потім була зустріч у прекрасно облаштованій бібліотеці, на яку зібралось понад 70 студентів.


Жвавий інтерес у присутніх викликала презентація університету і факультету та перспективи, які відкриваються у випускників нашого зво. Закінчилась зустріч творчими номерами студентів НУБіП та вже легендарним гімном усіх агрономів «Агроном – син землі», у виконанні випускника цього коледжу Віталія Жемойди.


Поїздка у  Немішаєвський аграрний коледж, до якої приєднались декан агробіологічного факультету Оксана Тонха, заступник декана Віталій Коваленко та доцент кафедри загальної, органічної та фізичної хімії  Віктор Бухтіяров, запам’яталась, насамперед, екскурсією по коледжу, яку провів директор Володимир Альохін. Вразили позитивні зміни, які відбулись у коледжі за останні роки та плани керівництва на модернізацію, значна частина яких реалізовується прямо сьогодні.  


Зустріч із студентами пройшла, як із добрими знайомими, оскільки значна частина з них уже зараз плідно співпрацює з кафедрами університету, приймаючи участь у різноманітних конференціях та інших наукових заходах. У 2018 році на агробіологічний факультет саме із цього коледжу вступила найбільша кількість студенті – 13 осіб. І, судячи із настроїв присутніх на зустрічі, у цьому році ситуація буде ще кращою.


Загальне враження від поїздок у всіх членів делегації залишилось позитивним і оптимістичним. Коледжі розвиваються, відповідно, при правильному підході можна сподіватись на якісних абітурієнтів.

 

Олександр Цизь, доцент

кафедри овочівництва і закритого грунту

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook