Журналістам порадили, як захистити себе в небезпеці

10 березня 2019, 23:12
Національна спілка журналістів України

1 березня 2019 року у Національній спілці журналістів України відбулася дискусія щодо фізичної безпеки журналістів. У дискусії взяло участь керівництво Головного управління Національної поліції в місті Києві, представники прокуратури та громадськості, постраждалі журналісти, правозахисники.

 

Зазначалося, що журналісти в Україні недостатньо захищенні: їх б’ють і перешкоджають професійній діяльності. Представник цієї професії повинен знати українське законодавство, зміни у ньому та усвідомлювати, як діяти у непередбачуваних ситуаціях.

За словами Сергія Томіленка, голови Національної спілки журналістів України, в країні зафіксовано 86 нападів на журналістів, найбільше з них сталося в Києві. Тетяна Попова акцентувала увагу на тому, що за 2018 рік на 50% зросла кількість атак на жінок, що працюють у сфері масової інформації. Представники Головного управління поліції у місті Києві звернулися до працівників мас-медіа з проханням: «Коли Ви виконуєте редакційне завдання, у Вас обов’язково має бути при собі  посвідчення, видане безпосередньо редакцією, бейдж преси та прес-карта журналістської організації». Колишній Генеральний прокурор України Святослав Піскун наголосив: «Журналістика – це четверта  влада. Саме ви володієте надзвичайним впливом у суспільстві, якщо щодо вас здійснили правопорушення – обов’язково зверніться до правоохоронних органів».

Тобто, журналісти під час виконання професійної діяльності мають бути захищені поліцією та громадськістю. 

 

Катерина Мельник,
студентка 1 курсу, спеціальність «Журналістика»

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook