Міжнародний молочний конгрес 2019

7 березня 2019, 10:19
Міжнародний виставковий центр

5-6 березня 2019 Києві пройшов ХІІ міжнародний молочний конгрес, учасниками якого завдаки підтримці конпаній біомін Україна та  стали викладачі кафедри ветеринарно-санітарної експертизи та студенти-магістранти спеціальності 212.

 

Два дні, 1200 учасників, 750 представників 265-ти провідних молочних ферм України, закордонні експерти, представники влади, провідні експерти галузі та гарячі дискусії на ключові теми галузі — таким видався ХІІ Міжнародний Молочний конгрес.

За словами учасників цей захід – масштабний майданчик, який об’єднує владу та виробників та дає можливість подискутувати на важливі питання галузі і знайти консенсус.

Голова Всеукраїнської аграрної ради Андрій Дикун, привітав усіх учасників заходу.

Далі вітальне слово взяла в. о. міністра аграрної політики та продовольства Ольга Трофімцева.

«Я рада, що ми матимемо можливість протягом двох днів поспілкуватися з експертами, фахівцями галузі про ті виклики, про ті проблеми, які на сьогодні існують в галузі молочного скотарства. Хочу щоб ми всі з вами розуміли, що ми є частиною глобального ринку і глобальних процесів і про це не варто забувати. Тому нам з вами потрібно думати глобально і реагувати відповідно до світових тенденцій та викликів», - сказала вона.


Голова ВАР Андрій Дикун під час свого виступу розповів, що оператори молочної галузі сплатили 3,6 млрд грн податків у 2018-му, а сума експорту продукції сягнула 263 млн грн. Він наголосив, що Україна, — чи не єдина країна, де реально збільшити об’єми виробництва молока.

«Згідно з опитуванням АВМ, майже 40% виробників готові у 2019-му розвивати молочний бізнес, збільшувати поголів’я, проводити реконструкцію. Серед лімітуючих факторів оператори називають кадровий „голод“. Цьогоріч на базі ТОВ „Кищенці“, господарства-учасника АВМ почав роботу навчальний центр для підвищення кваліфікації працівників. А з першого вересня почнемо підготовку управлінців», — поділився Андрій Дикун.

Під час першої панельної секції «Українська молочна галузь: виклики та стратегії», яка об’єднала представників влади, виробників молока та міжнародних експертів говорили про підсумки роботи молочної галузі на 2018 рік, ключові напрямки розвитку на 2019 рік, перехід на європейські стандарти якості та безпечності молока та, звісно, про державну підтримку галузі та щодо ринку землі.

Про те, як приготувати ідеальний раціон для корів, про ідеальний склад комбікорму говорили на секції "Технології виробництва молока та управління сучасною МТФ".

Міжнародний експерт FAO Александров Цвятко розповів про те, як протистояти сучасним епізоотичним загрозам тваринництва.

Крім того, учасники ХІІ Міжнародного молочного конгресу відвідали Ветеринарний форум, на якому фахівці з усієї України говорили про ветеринарне забезпечення молочного скотарства та спеціалізовану виставку.

Вразила присутніх і дегустація вітчизняних молочний продуктів «Смакуй українське», де усі присутні могли ознайомитися із якісною українською молочкою: сирами, йогуртами, творогом та ін.

Другий день події був присвячений технологічним та ветеринарним питанням. Так, вітчизняні і міжнародні експерти ділилися досвідом та знаннями щодо викликів молочної галузі, як на них реагувати, обговорили також програми вакцинації стада, аспекти здоров’я ВРХ. ТА ще фахівці розповіли про секрети підвищення якості кормів. Не менш цікавою стала тема щодо ефективних інструментів менеджменту та оптимізації процесів на фермі.

Обговорили учасники й виключно ветеринарні питання — як використовувати антибіотики при маститах, як краще лікувати тварин лікувати та проводити профілактику.

На завершення відвідувачі конгресу долучилися до обговорення викликів молочної галузі та як на них реагувати. 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook