У минуле за відповідями на виклики сьогодення: екскурсія до Музею історії Університету

6 березня 2019 року

Минуле, яке зберігається в пам'яті, є частиною теперішнього. 
Тадуш Мар’я́н Котарбі́ньський

 

05 березня 2019 року студенти 2-ї групи 3 курсу (куратор – Віра Качур) та 5-ї групи 1 курсу (куратор – Людмила Протосавіцька) юридичного факультету відвідали Музей історії Університету.

 

 

 

У ході зазначеного заходу Тетяна Миколаївна Чумак ознайомила студентів не лише із історією нашого навчального закладу, а й з історією сільського господарства та Голосіїва загалом. І хоча Національний університет біоресурсів і природокористування України відзначив минулого року своє 120-річчя, але і надалі цікаво слухати про витоки його створення із сільськогосподарського відділення й ветеринарного факультету Київського політехнічного інституту та  Варшавської лісової школи (Польща).

 

Тетяна Миколаївна з любов’ю розповідала про створення кожного факультету, будівництво корпусів, наслідки воєнних лихоліть та тоталітарного режиму, а також продемонструвала безліч експонатів, що свідчать про значні досягнення нашого вузу в різних сферах, передусім в аграрній.

  Студенти дуже уважно слухали розповідь про понад 120 річну історію нашого вузу, якому довелося пережити бурхливі часи  революції 1917р., період розбудови 20-30 рр. минулого століття, часи відбудови вузу після Другої світової війни, коли  майже вщент були зруйновані навчальні корпуси. Належним  чином було висвітлено історію вузу в другій половині ХХ століття та в часи незалежності.  Окрему увагу було приділено учасникам бойових дій на сході нашої держави, серед яких дуже багато як колишніх студентів вузу так і його працівників.

 

    

Студенти високо оцінили титанічну працю та внесок співробітників вузу, науково-педагогічного колективу  та студентства в розбудову нашого університету, завдяки чому  НУБіП сьогодні посідає чільне місце серед вищих навчальних закладів України.  

 

 

 

 

 

 

 

 

Віра Качур та Людмила Протосавіцька,

 

кафедра теорії та історії держави і права

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook