Музей «Alma mater»

5 березня 2019 року

     1 березня 2019 року студенти-психологи 1-ї групи 1-го курсу разом зі своїм куратором Костюком Д.А. відвідали музей історії Національного університету біоресурсів і природокористування України. Екскурсія почалася з розповіді про зародження землеробства та скотарства на теренах сучасної України, починаючи з Трипільської доби, до та після хрещення Русі. А  саме  цікаве, що були представленні знаряддя для обробки землі та іншої діяльності, елементи побуту.

     Окремо наша увага була звернена на теорії виникнення та відкриття нашого університету. Музей історії НУБіП України є навчальним, науково-дослідним і культурно-освітнім структурним підрозділом закладу вищої освіти.

     Студенти прослухали цікаву розповідь про історію  становлення та розвитку НУБіП України, його перших очільників. Виявилося, що  місцями історія була з трагічними наслідками.. Далі ми побачили експозицію, яка була  присвячена  героям  Великої  Вітчизняної Війни. Детально розповіли про сміливих студентів та викладачів, які нехтуючи своїм життям йшли захищати рідне місто та університет. Також нашу увагу було акцентовано на труднощах післявоєнної відбудови. Окремий стенд присвячений сучасним героям Революції Гідності та військовому конфлікту на сході країни. Адже: «Ніхто не забутий, ніщо не забуте».

 

     Наша екскурсія продовжилася ознайомленням з різними факультетами, інститутами, їх основною діяльністю та здобутками, а також з численними книгами, довідниками та науковими посібниками. Окремо нас ознайомили з видатними та відомими на весь світ випускниками НУБіП України, коротко і лаконічно розповіли про їх досягнення. Приємно здивувало те, що було представлено багато документів, фото, та багато іншого. Всі уважно слухали та задавали питання про сучасне і минуле нашого університету.

 

       Студенти отримали багато вражень про відвідування музею та висловили слова щирої вдячності та побажання на майбутнє.

 

 

Студентка НУБіП України

Гурина М.Ю.

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook