Студенти 9 і 10 груп скороченого терміну 1 курсу відвідали Національний музей медицини України разом із наставниками, доцентами Р. О. Слободян та І. Ю. Пашкевич

20 лютого 2019, 18:04

 

Студенти 9 і 10 груп скороченого терміну 1 курсу відвідали Національний музей медицини України разом із наставниками, доцентами Р. О. Слободян та І. Ю. Пашкевич

 

Національний музей медицини України є одним з найбільших медичних музеїв не тільки в Україні, але і в Європі.

  В музеї представлено розвиток медицини в Україні з стародавніх часів до наших днів. В основу організації музею була покладена новітня концепція музеєзнавства, яка дозволила використати науково-методичні і документальні матеріали та експонати у комплексі з архітектурними, художньо-технічними і аудіовізуальними засобами. Крім стендової експозиції, в музеї створені оригінальні інтер'єри, з портретними фігурами відомих вчених і лікарів, та діорами, присвячені найбільш визначним подіям в українській медицині. В експозиції музею широко представлені і твори українського образотворчого мистецтва, що пов'язане з медичною тематикою.
Робота по створенню цього музею була у 1983 р. відзначена Державною премією України у галузі науки і техніки. Указом Президента України від 15 лютого 1999 р. наданий статус Національного.

Студенти та викладі з захопленням та інтересом слухали інформацію про факти та події за участі відомих лікарів минулого і сучасності. Екскурсовод Оксана дуже цікаво розповідала та відповідала на запитання. Представлено було багато екпозицій, зокрема реконструкція давньої операційної, візит лікаря умовах хворого пацієнта в домашніх умовах і т. п.

 

Викладачі кафедри паразитології та тропічної ветеринарії зі студентами подякували за надзвичайну цікаву екскурсію і побажали розвитку, подальших успіхів і процвітання!

 

 

Завідувач кафедри паразитології та тропічної ветеринарії,

професор, д. вет. н., Наталія Сорока

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook