Стежинами історії університету

16 лютого 2019, 20:23
 
15 лютого 2019 р. бакалаври-першокурсники групи МВ-18002б спеціальності «Міжнародні відносини» відвідали історичний музей НУБіП України. Хоч музей має порівняно невелику кількість експонатів, проте їх цінність та історія організації експозиції нікого не лишили байдужими. Студенти нашої групи давно хотіли відвідати музей славного минулого й трудового сьогодення вищу, де вони мають честь й задоволення навчатись, і так склалося що саме у день Стрітення Господнього відбулася бажана екскурсія. 
 
 
Почалася вона з огляду експонатів відтвореної трипільської кераміки та справжньої тронки часів Київської Русі, що не може не дивувати. 
 
Приємно вразили і відтворені моделі тогочасного господарства. 
 
Звісно, не обійшлося і без історії нашого рідного університету, який пережив не одну війну і який продовжує йти в ногу з часом незважаючи ні на що. 
 
 
 
Людство не вміє вчитися на власних помилках, адже навіть майже через 100 років після першої світової війни ми не навчились вирішувати конфлікти лише переговорами. Два стенди присвячено подіям, які відбивають наслідки минулої війни, та війни, що триває. Саме коли думаєш про війну, хочеш зробити все щоб її більше ніколи не було. І для нас, міжнародників це буде основною метою нашої роботи. Не малий внесок у хід війни внесли і студенти нашого закладу, як за часів Другої світової війни, так і в наш час на Сході України.
 
 
 
Не менш цікавою є і історія нашого Гуманітарно-педагогічного факультету, який у порівнянні з іншими з’явився не так давно, але вже має неабиякі здобутки.
 
 
 
Загалом, нас дуже вразила доля випускників-іноземців які досягли певних висот у своєму житті. Такі люди надихають і дають віру в те, що всі твої мрії можуть стати реальністю, варто лише забажати. 
 
 
По завершенню екскурсії ми занотували наші слова подяки в спеціальній книгі. Приємне й відповідальне доручення групи виконала одна з кращих серед нас – К. Іскра
 
 
 
Наш екскурсовод, кандидат історичних наук, Іван Романович Байрак не тільки зміг чудово провести нам екскурс по історії НУБіП, а й зміг зацікавити нас різноманітними історіями про те, як хід історії впливає на життя людей.
 
Не можна не згадати кандидатів історичних наук, Поливач Марину Анатоліївну та Чумак Тетяну Миколаївну, які зробили великий внесок у розвиток та роботу музею. 
 
 
Завдяки музею ми дізнались багато чого нового про наш університет та навіть отримали неабиякий заряд позитиву, з яким йдемо далі шляхами науки, нових знань, всього, що воно пов’язано із якнайкращим оволодінням фаху.
 
 
Артур Бруслік,
староста групи МВ-18002б 
Фото: Карина Іскра,
студентка групи МВ-18002б
Сергій Асатуров, 
куратор групи, доцент кафедри 
міжнародних відносин і суспільних наук
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook