Викладачі кафедри лісівництва та Боярської лісової дослідної станції підібрали дослідні об'єкти для впровадження сучасних технологій рубок головного користування із збереженням підросту

1 березня 2019 року

Негативний вплив змін клімату на ліси, який проявляється, насамперед, у масовому всиханні лісів в Україні, вимагає розробки нових технологій проведення лісогосподарських заходів, в першу чергу, рубок головного користування та суцільних санітарних рубок. Зазначені рубки повинні проводитися на принципах наближеного до природи лісівництва. Таке завдання поставив перед колективом директор Боярської ЛДС проф. Карпук А.І. на одній з останніх науково-технічних рад підприємства.

З метою реалізації даного завдання 27 лютого 2019 р. групою науковців та практиків було проведено рекогносцирувальне обстеження декількох стиглих насаджень із наявністю надійного підросту головних порід.

У обстеженні прийняли участь викладачі кафедри лісівництва Зібцев С.В., Сендонін С.Є., Гуменюк В.В. та працівники Боярської ЛДС Несторяк Ю.Ю, Сова Р.М., Мельник О.М., Білека В.В. У результаті визначені декілька насаджень, в яких потенційно можуть бути проведені еколого - орієнтовані рубки головного користування із збереженням здорового підросту 10-20 річного віку та застосуванням заходів сприяння природному відновленню лісу. На разі розробляються технологічні карти рубок та заходи відновлення на зазначених ділянках.










 
Начальник наукової частини Боярської ЛДС
Мельник О.М. 
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook