Тренінг для лісової охорони ДП "Остерський військовий лісгосп"

28 лютого 2019 року
смт. Десна, Козелецький р-н., Чернiгiвська область

Співробітники Регіонального Східноєвропейського центру моніторингу пожеж, Національного університету біоресурсів і природокористування України, кафедри лісівництва Сергій Зібцев, Василь Гуменюк та Олександр Сошенський провели тренінг для працівників лісової охорони ДП "Остерський військовий лісгосп" на тему: "Підвищення індивідуальної безпеки пожежників, ефективності запобігання, виявлення, реагування та гасіння лісових пожеж на території ДП «Остерський військовий лісгосп". Мета тренінгу - покращення теоретичного та практичного рівня дій лісових пожежників та керівників гасіння щодо організації охорони лісів від пожеж, безпечного гасіння, прогнозування поведінки пожежі на основі оцінки погодних умов, вибору стратегії та тактики гасіння пожежі.

Тренінг організовано за ініціативою директора ДП "Остерський військовий лісгосп" Володимира Борисовича Брайка, який вважає, що теорія та практика - нерозривні. В ході тренінгу було представлено доповіді за наступними темами: - сучасні особливості пожежної небезпеки та основи організації системи інтегрованої охорони лісів від пожеж; - онови охорони лісів від пожеж в Україні; - прогнозування поведінки пожежі на основі погодних, топографічних умов та характеристики горючих матеріалів; - безпека пожежних під час гасіння лісової пожежі, домедична допомога; - гасіння лісових пожеж – стратегія і тактика.

Після викладу теоретичного матеріалу було проведено практичні навчання на закріплення матеріалу. Зокрема, варто відзначиити, що за результатами виконання практичних задач, які стосуються гасіння лісових пожеж (включаючи весь комплекс дій, від виявлення і до локалізації), працівники ДП "Остерський військовий лісгосп"  проявили високий рівень професіоналізму.

Програма тренінгуsites/default/files/u184/programa_treningu_28.02.19_oster-2.pdf

 

Олександр Сошенський,
співробітник Регіонального Східноєвропейського,
центру моніторингу пожеж, ст. викладач кафедри лісівництва

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook