Сучасні біотехнологічні методи відтворення ВРХ: співробітниками кафедри акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин проведено вимивання ембріонів у корів-донорів

28 лютого 2019 року

24 лютого 2019 року  на базі ВП НУБіП України "Агрономічна дослідна станція" співробітниками кафедри акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин, проведено вимивання ембріонів у корів-донорів. Не простому, але успішному етапу ембріотрансферу передували: підбір корів-донорів та телиць-реціпієнтів, розробка й апробація різних схем викликання суперовуляції у корів-донорів і осіменіння донорів на базі ВП НУБіП України. В результаті проведеної роботи були відпрацьовувані методи оцінки ембріонів та їх заморожування з метою подальшого пересаджування для телиць-реціпієнтів. 

   

Трансплантація ембріонів — це сучасний біотехнологічний метод прискореного відтворення високопродуктивних тварин, який є одним із способів інтенсивного використання генетичного потенціалу самиць.

Під трансплантацією ембріонів розуміють вилучення ембріонів із статевих органів однієї самиці і пересадку їх в статеві органи іншої самиці. 

Трансплантація ембріонів ефективна лише за використання генетично цінних високопродуктивних тварин, які перевірені за якістю нащадків і визнані поліпшувачами. Перевагою трансплантації ембріонів є можливість одержання від племінних самиць в 20 разів більше потомства, ніж зазвичай. У скотарстві це дозволяє швидко формувати групи  ремонтних телиць з потрібними показниками, або навіть зберегти генофонд рідкісних і аборигенних тварин.

Юрій Жук,

доцент кафедри акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook