Члени гуртка "Дорадник" ознайомилися з діяльність дитячих клубів 4-H

20 лютого 2019, 16:40

 

         20 лютого 2019 року члени гуртка «Дорадник» вивчали та обговорювали роль і діяльність дитячих клубів 4-H.

У якості моделі для організації роботи з молоддю можна використати досвід американських клубів 4-Н (форейч), назва цього руху походить від чотирьох англійських слів, що починаються на літеру «h» — head (голова), hands (руки), heart (серце), health (здоров'я). Чому саме ці слова? Тому що серце піклується про рі­дних, друзів та близьких людей, воно любить, хвилюється та ра­діє. Голова — це розум, який стоїть на сторожі нашого майбут­нього. Наші руки повинні використовуватись для навчання, для роботи, для досвіду, для того, щоб наша домівка та країна стали краще. Найціннішим є здоров'я, бо здорова людина — то є щас­лива людина. Тому не дивно, що девізом цього руху є — Моя го­лова думає ясно, Мої руки готові працювати, Моє серце віддано справі, Моє здоров'я для кращого життя.

Було розглянути конкретні приклади функціонування дитячих клубів, таких як «Паросток», Волинь; «Юний господар», Жмеринка та інші.

         Яким чином зробити так, щоб клуб став улюбленим місцем для дітей і щоб залучити до діяльності усіх членів родини, – основні пи­тання, які розглядали члени гуртка «Дорадник» і знаходили шляхи їх вирішення.

 

Ірина Кудінова,

         керівник гуртка "Дорадник"       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook