Дні відкритих дверей, позиціювання у рейтингах та розширення міжнародної співпраці – у фокусі ректорату

25 лютого 2019, 10:00

      25 лютого 2019 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося чергове засідання ректорату. Цього тижня увага буде приділена організації навчального процесу, виховним та статутним заходам. Заплановано проведення ректорату, вченої ради, наради з планування, зустрічі зі студентським активом, інтелектуальних дебатів, вечору знайомств, чемпіонату гумору тощо.

 

     Сьогодні пройде і засідання оновленого складу навчально-методичної ради, зазначив проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша. На її розгляд винесено десять питань, які так чи інакше стосуються поліпшення навчального процесу. Також триває підготовка інформації для рейтингу «ТОП-200 Україна», який щороку публікує список найкращих університетів країни. Головною ж подією березня у профорієнтаційній роботі стануть дні відкритих дверей21 – для випускників коледжів і технікумів, а 28 – для школярів.

     Учений секретар Оксана Барановська доповіла про особливості проведення засідання вченої ради і наради з планування. Вони будуть проходити на базі ННІ лісового і садово-паркового господарства, в аудиторії 69 навчального корпусу №1. У п’ятницю, 1 березня, зустріч учасників наради з планування біля навчального корпусу №3 об 11 годині.

     Заступник голови Студентської організації Євгенія Дошка повідомила про проведення другого етапу інтелектуальних дебатів цього тижня, а також вечору гумору 27 лютого. А на четвер заплановано провести зустріч керівників студентського активу з ректором Станіславом Ніколаєнком.

     Начальник відділу співпраці з навчально-дослідними господарствами та організації практичного навчання Василь Туринський доповів про готовність до весняних польових робіт. За його словами озимі у відмінному стані, розробляється план їхнього підживлення.

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачукпроінформував про перемовини з представниками французького університету Ла Саль щодо запровадження програми подвійних дипломів і академічних обмінів. Минулого тижня НУБіП подав п’ять заявок-проектів в рамках програми ERASMUS+. Також готовий для обговорення і затвердження новий порядок організації відпочинку студентів і співробітників університету в СОТ «Академічний», що на березі Чорного моря.

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко зупинився на ремонтних роботах: в навчальному корпусі №1 завершується облаштування холу, а в гуртожитку №4 в 74 кімнатах розпочато заміну фурнітури на вікнах.

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Оксані Барановській – підготувати необхідні матеріали до засідань статутних органів. Сергію Кваші – виважено підходити до відкриття нових спеціальностей, враховуючи потреби ринку праці, організувати дня відкритих дверей, активізувати залучення учасників олімпіади для вступу в університет, у березні провести засідання рад роботодавців факультетів та ННІ, контролювати ситуацію з відрахуванням студентів, не допускаючи підписання наказів без діалогу з батьками. Вадиму Ткачуку – координувати подачу інформації до міжнародного рейтингу QS.

     Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень

 
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook