«Крамаровські читання» на факультеті конструювання та дизайну

21 лютого 2019, 16:17
м. Київ НУБіП України

 

 

На факультеті конструювання та дизайну розпочалися традиційні «Крамаровські читання» – міжнародна науково-технічна конференція з нагоди 112-ї річниці з дня народження видатного українського вченого, віце-президента Української академії сільськогосподарських наук Володимира Крамарова. Цьогоріч вона проходить вже вшосте і зібрала науковців інженерних факультетів НУБіП, наших колег і виробничників з Житомира, Харкова, Кропивницького, Кам’янець-Подільського, Львова та інших міст.

     Від імені ректора учасників вітав начальник науково-дослідної частини НУБіП Володимир Отченашко.

     У режимі дискусії точилася жвава розмова між людьми, для яких інженерна думка – справа життя. Про стан і шляхи реформування галузі сільськогосподарського машинобудування говорив директор ННЦ «ІМЕЗГ» НААН, голова Ради роботодавців університету Валерій Адамчук. Актуальні напрями розв’язання проблеми надійності машин та транспортних систем запропонував розглянути професор кафедри експлуатації та ремонту машин Центрального національного технічного університету Віктор Аулін, особливості резервування запасних частин для сільськогосподарської техніки – професор ХНТУСГ ім. Петра Василенка Олександр Науменко, новий науковий напрям кафедри конструювання машин і обладнання – її завідувач ЮрійРомасевич. І це лише невелика частина наукової проблематики, піднятої учасниками конференції стосовно розвитку такої актуальної галузі для країни, велику частину валютних надходжень якої дає саме аграрна галузь, як сільськогосподарське машинобудування.

     А оскільки конференція приурочена пам’яті Володимира Крамарова, мова йшла і про його життєвий шлях та здобутки. Про внесок вченого у розвиток машинознавства України говорив декан Зіновій Ружило, про нього як гордість нашого університету – професор Дмитро Войтюк. Педагогічна діяльність академіка Крамарова знайшла своє відображення у доповіді одного з його найулюбленіших учнів Валентина Малахова.

     Роботу конференція продовжить у секціях, де обговорять надійність і ремонт технічних систем, надійність технологічних систем у рослинництві та тваринництві, конструювання машин і обладнання, а також надійність будівель, споруд і технічних систем у будівництві.

Валентин Обрамбальський
репост: https://nubip.edu.ua/node/56722 

 
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook