Від «Інтелектуальних дебатів» до створення «Школи спікерів»

22 лютого 2019 року
     Цього тижня стартував новий проект «Інтелектуальні дебати» з ініціативи студентської організації НУБіП України. Його суть полягає у визначенні кращих спікерів університету, які надалі будуть брати участь у регіональних та Всеукраїнських турнірах серед студентської молоді. Керівниками даного старт-апу є замісники голови студентської організації: Дошка Євгенія та Василенко Олександр.

 

     Проект складається з 4 турів, які відбуваються поетапно у рамках університету між командами, які представляє кожен факультет. Це дає можливість розширити кругозір студентів, адже різні спеціальності конкурують між собою, стверджуючи або заперечуючи тему, яка випала їм на жеребкуванні. Специфіка «Інтелектуальних дебатів» полягає в рандомному визначенні питань для обговорення, які надаються командам: правові та економічні спеціальності мають можливість ознайомитися з аграрною сферою, її політикою, ресурсами тощо, а аграрні спеціальності мають можливість поринути глобально в закони та статистичні дані. Таким чином хочеться показати, що хороший спікер має можливість дискутувати у будь-яких напрямках, адже його світогляд має бути розширеним і не прив’язаний виключно до однієї професії.

     З 18 по 22 лютого між собою змагалось 15 команд, проте в наступний тур змогли вийти лише 8 з них. Уявіть собі: десятки годин, сотні сайтів, тисячі джерел коливалися навколо даного проекту за цей тиждень. Найпоширеніші теми, найвища статистика,найбільш влучні аргументи, найпереконливіші фрази – і це все наші студенти. Ми переконані, що кожен із нас таким чином може розкритися, адже ми не знаємо наших можливостей настільки, наскільки вони можуть проявити себе під час тиску.

     В понеділок обговорювались такі теми, як технічний прогрес та фемінізм. Переможцями стали команди юридичного факультету та землевпорядкування, хоча слід відзначити, що агробіологи та енергетики змагались досить впевнено до останнього. Можливо, більш вигідна позиція, можливо, кращі джерела, можливо, більш вдало вибрані аргументи. Так чи інакше, топ-спікерами понеділка стали Бамбуза Катерина та Грімович Ярослав. Тож, вже 28 лютого о 16:00 у другому турі зустрінуться команди землевпорядкування та юридичного факультетів.
     У вівторок змагались команди ФЗРБтЕ та ХТІ, які показали найбільш сильну гру та підготовку та доводили думки «Чи має студент обирати для себе предмети сам», а також ННІ ЛІСПГ та економісти, які розкривали всі нюанси екологічно чистої продукції. Так чи інакше, перемогу здобули ННІ ЛІСПГ та ФЗРБтЕ, які вже в понеділок, 25 лютого, будуть обговорювати тему глобалізації. Хочеться виділити топ-спікерів вівторка: Дудку Лілію та Зінченко Романа.

    Четвер виокремив дві абсолютно мимобіжні теми: ГМО та смертну кару в Україні. Вочевидь, одна з них виявилась складною для наших команд. ФВМ та ІТ довелось добре розібратися в кримінальному законі, а от МТФ та ФАМ в достойній боротьбі пояснювали нюанси хімії та екології. Так чи інакше, до наступного туру крокують МТФ та ІТ, які зіграють вже 26 лютого і темою для них стане багатопартійна система. А поки ми нагадуємо,що кращими спікерами четверга були Коваль Євгеній та Дмитро Дісковський.
     А от гуманітарно-педагогічний факультет та факультет конструювання та дизайну розкривали досить насичену тему легалізації маріхуани. В ході дискусії перемогу отримали ФКД та перейшли до наступного туру з факультетом тваринництва та водних біоресурсів. Кращі спікери п’ятниці: Левус Назар та Трухін Микита. Їхня гра буде проводитися 28 лютого о 15:00.

     Тож, в наступному турі, а саме з 25 по 28 лютого зустрінуться 8 команд, які будуть обговорювати мораторій землі, глобалізацію, багатопартійну систему та міжнародні економічні санкції.

     Хочеться подякувати суддям даного проекту,які прийняли участь та справедливо дали оцінку командам: Лещенко Олександрі, Файчук Ользі, Бавровській Наталії, Пилипенко Андрію, Ликтей Вікторії, Веретинській Ірині, Гачковській Марині, Максименко Оксані, Ходосу Євгену, Ходій Дарії, Савчуку Тарасу, Костенко Інні, Баляк Лесі, Михнюку Сергію, Розбицькій Тетяні, Новаку Олександру, Ачкевичу Василю та Шарилу Дмитру.

Дошка Є.В.,
замісник голови студентської організації НУБіП України

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook