Любов по-нубіпівськи

14 лютого 2019 року
НУБіП України

            14 лютого молодь і не тільки молодь в Україні святкує День закоханих. Для нас це свято відносно нове. До України воно прийшло з Заходу лише років двадцять тому, але в Європі та Америці його відзначають вже давно.

День закоханих названий на честь святого Валентина. За легендою він був лікарем та священиком. У ті часи (269 р. н.е.) злий римський імператор Клавдій ІІ заборонив створювати сім’ї. Він прагнув завоювати ввесь світ, тому хотів, щоб чоловіки всі свої сили віддавали битвам в його війську, не закохувалися, не одружувалися і не мали дітей.

Але священик Валентин попри цю заборону таємно вінчав закохані пари. Коли імператор довідався про це, то засудив Валентина до смертної кари. І під час очікування виконання смертного вироку, Валентин у в’язниці закохався в сліпу дочку тюремника Юлію і зцілив її. Перед стратою він залишив їй прощальне послання і підписав його як «Твій Валентин». Саме з цим неймовірним моментом та виявом любові пов’язують і появу Дня всіх закоханих, і звичай дарувати валентинки. Священику відрубали голову, а пізніше Валентин був канонізований католицькою церквою. У 496 році Папа Римський Геласій I оголосив 14 лютого Днем святого Валентина.

Студенти Національного університету біоресурсів і природо-користування України вирішили також допомогти закоханим і організували безліч цікавих розваг.

 

  

Економічний факультет спільно з факультетом аграрного менеджменту в 10 корпусі провели церемонію вінчання закоханих, де кожен зміг жартома отримати свідоцтво про шлюб та статус нареченого(ної).

Механіко-технологічний та агробіологічний факультети зробили фотозону, за яку можна було отримати приємні подарунки, позначивши її в соцмережі під певним хештегом.

Тваринники та водні біоресурси знайшли свого амура Олександра Потупу і попросили його зробити світ прекраснішим. Він, виконуючи свою почесну місію, в костюмі ангела бігав по першому корпусу і роздавав всім валентинки.

ФЗР та БТ в четвертому корпусі поринули в світ чар та магії, де усім бажаючим змогла поворожити справжня чаклунка.

Студентські організації приємно вразили як викладачів, так і студентів. Весь університет захопив дух кохання. Будемо сподіватися, що ці традиції не покинуть нас і щороку по-новому вражатимуть.

 

Всім зичу великого кохання та вірної другої половинки!

 

Студентка І курсу

гуманітарно-педагогічного факультету

спеціальності «Журналістика»

Наталія Близнюк

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook