ІІІ Міжнародний науково-практичний семінар «Розвиток біоенергетичного потенціалу в сільському господарстві»

15 лютого 2019 року
НДІ економіки і менеджменту


На сьогодні актуальними питаннями реалізації енергетичної стратегії України до 2030 року є підвищення питомої частини біоенергетики в енергетичному балансі до рівня країн ЄС та забезпечення її сталого розвитку. А це в свою чергу потребує формування сприятливого законодавства, норм та стандартів в Україні, що відповідатимуть кращій світовій практиці функціонування біоенергетики, розвитку внутрішнього ринку біомаси як сировини для біоенергетики, розробки та впровадження кращих світових стандартів проектування, спорудження та експлуатації біоенергетичних установок. ІІІ Міжнародний науково-практичний семінар «Розвиток біоенергетичного потенціалу в сільському господарстві», що відбувся 15 – 16 лютого 2019 р. у м. Києві за ініціативою НДІ економіки і менеджменту, кафедри економічної теорії та навчально-наукової лабораторії економічної теорії та біоекономіки, кафедри біржової діяльності НУБіП України був присвячений дослідженню цих та багатьох інших питань.

З вітальним словом виступив проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності  та розвитку НУБіП України, доктор економічних наук Ткачук В. А..

Професор НУБіП України Скрипник А.В. виступив з доповіддю щодо оцінки енергетичного потенціалу аграрного сектору економіки України та зробив глибокий аналіз і детальну характеристику сільськогосподарських культур, які  є перспективні для біоенергетики. Зазначив, що розмір інвестицій в біоенергетичний потенціал потрібно 85 млрд. дол..

З цікавою доповіддю на семінарі виступив голова Біоенергетичної асоціації України Гелетуха Г.Г., який висвітлив стан та перспективи розвитку біоенергетики в Україні.

Професор НУБіП України Голуб Г. А. розповів про енергетичну автономність агроекосистем та вирішення збалансованості агроекосистем в напрямки підтримання балансу гумусу в системі , та зауважив, що половину валового збору ріпаку можна переробляти на біоетанол.

Бакун Ю. О. виступив із доповіддю про впровадження екологічних практик в аграрному секторі та досвід використання біоенергетичного потенціалу в африканських країнах.

Фахівець з біржових операцій Аграрної біржі Благодатний А. С. розповів про перспективи розвитку електронної біржової торгівлі біопалива в Україні.

 

  

                                   

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook