Втілюємо в життя формулу успіху майбутнього фахівця: профорієнтаційна робота студентів-психологів

12 лютого 2019 року

     Вибір майбутньої професії – це серйозний крок, який випускники роблять на підставі інформації отриманої з різноманітних джерел, рівня своїх знань з профілюючих предметів та власних природних здібностей. Вступ до вишу є для них важливим життєвим проектом, над яким майбутні абітурієнти працюють разом з вчителями, батьками та друзями. Розширити бачення професійної траєкторії молоді допомагає профорієнтаційна робота. Ефективність заходу основується на залученні студентів, які діляться з учнями своїми враженнями, міркуваннями щодо навчання в університеті із перших вуст.
     З метою професійного самовизначення майбутніх випускників, студентки 1 курсу гуманітарно-педагогічного факультету спеціальності «Психологія» організували зустріч із старшокласниками рідної школи.
      Так, Карина Лементар, спілкувалася з майбутніми абітурієнтами Кальниболотської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Надлацького навчально - виховного об'єднання Новоархангельської районної ради Кіровоградської області. Доповідачка розповіла учням про структуру нашого університету, переваги навчання в ньому, організацію освітнього процесу підготовки фахівців, прокоментувала кожну із спеціальностей гуманітарно-педагогічного факультету, зокрема зауважила переваги здобуття фаху психолога. Обговорювалися питання проживання у гуртожитках для студентів з інших областей, навчання по обміну в іноземних університетах та за програмою «подвійних дипломів», за яким студенти отримують державні дипломи українського та європейського зразка, подальше працевлаштування, наявність стипендії та умовами її отримання. Учні виявляли інтерес до змісту розмови, адже кожний усвідомлював міру відповідальності за свій професійний вибір.

 


     Катерина Динник інформаційно надала допомогу щодо професійного майбутнього випускникам Карапишівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Миронівської районної ради Київської області, яку закінчила минулого року. Поділилася власними переживаннями відносно подальшого професійного визначення та мотивами при обранні майбутнього навчального закладу. Перерахувала позитивні сторони, чому зупинила свій вибір на НУБіП України, який увійшов до десятки найкращих університетів країни. Живий інтерес аудиторії викликало студентське самоврядування та його роль у житті університету, робота творчих студій та гуртків. Також учні отримали запрошення на День відкритих дверей.

 

 


Карина Лементар і Катерина Динник,
студентки 1 курсу
ПС-18003 б групи
Лариса Афанасенко
куратор групи

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook