Співробітники кафедри механізації тваринництва подали заяку на участь у грантовій програмі Європейської комісії Горизонт 2020

11 лютого 2019 року
механіко-технологічний факультет

 Співробітники кафедри механізації тваринництва НУБіП України взяли участь у підготовці та поданні проектної пропозиції для участі у грантовій програмі Європейської комісії Горизонт 2020 на 2020-2024 роки.

Назва проекту: «Виробництво високоякісних органічних добрив на основі опромінення електронами [органічної речовини]», керівник проекту від НУБіП України – доцент кафедри механізації тваринництва д.т.н. Братішко В.В., учасники – к.т.н. Хмельовський В.С., к.т.н. Ребенко В.І. (інженерно-технологічний напрям) та д.с-г.н. Тонха О.Л. (керівник агробіологічного напряму).
Проектна пропозиція подана у складі консорціуму з 14 установ освітнього, наукового та індустріального профілю з Великобританії, Польщі, Німеччини, Латвії, Китаю та України.
Проект передбачає застосування нового способу переробки, який полягає у опроміненні органічної речовини спрямованими променями електронів, що дозволяє забезпечити ефективне знезараження органічних відходів (сільськогосподарських, комунальних, харчових тощо) та істотно підвищити ефективність процесу виробництва органічних добрив.
Реалізація проекту дозволить підвищити ефективність виробництва та застосування органічних добрив, сприятиме зменшенню деградації ґрунтів, збереженню їх родючості, а також матиме істотний вплив на забезпечення сталого виробництва продуктів харчування та боротьбу зі змінами клімату.
Проект передбачає тісне міжнародне науково-практичне співробітництво між суб’єктами агропродовольчої галузі, підприємствами-розробниками технологій, дослідницькими установами, кінцевими споживачами та їх асоціаціями (фермерами та сільськогосподарськими підприємствами), а також органами державного управління.
 
 
Доцент кафедри механізації
тваринництва Братішко В.В.
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook