У Ніжинському агротехнічному коледжі розпочався цикл щорічних науково-методичних практичних семінарів «Сучасна аграрна освіта – 2019»

24 січня 2019 року

          Під час зимових канікул дев’ятий рік поспіль було організовано й проведено цикл науково-методичних практичних семінарів для викладачів Ніжинського агротехнічного коледжу.

        23 січня директор коледжу Олена Литовченко привітала учасників семінарів з початком їх роботи та зазначила, що проведення науково-методичних практичних семінарів «Сучасна аграрна освіта» не просто стало доброю традицією, а й нагодою для обміну досвідом та можливістю підвищити свій фаховий рівень. Побажала плідної роботи, вагомих здобутків, творчого натхнення та невпинного руху вперед у власному саморозвиткові.

       Програма семінарів розрахована на чотири дні за такими напрямами:
  • освіта впродовж життя;
  • заклад вищої освіти: шляхи удосконалення якості підготовки фахівців;
  • інноваційна діяльність викладача – ознака сучасності освіти;
  • модернізація освітньої системи: світові тенденції та національні особливості.
       Тематика доповідей, яку обирали самі викладачі, керуючись бажанням поділитися власним досвідом, напрацюваннями, була найрізноманітніша та досить змістовна.

         Протягом двох днів роботи семінарів присутні мали змогу не лише ознайомитися з науковими доповідями колег, але й взяти участь у майстер-класі «Хімія у красі і мистецтві», підготовленому викладачем циклової комісії загальноосвітніх дисциплін Олександром Микулою та тренінгу «Педагогічна майстерність як прояв індивідуального стилю професійної діяльності викладача», проведеному викладачами циклової комісії загальноосвітніх дисциплін Іриною Демченко та Наталією Петриченко.

        Уже традиційно кожного року учасниками циклу семінарів стають представники інших закладів освіти, установ та організацій, у тому числі  Національного університету біоресурсів і природокористування України. Цьогоріч до коледжу завітали Мартин Андрій Геннадійович, завідувач кафедри землевпорядного проектування факультету землевпорядкування НУБіП України, доктор економічних наук, доцент і Ткаченко Олексій Миколайович, доцент кафедри комп’ютерних наук НУБіП України, кандидат технічних наук.

        Колеги з університету зупинилися на питаннях земельних відносин та сучасної землевпорядної освіти в Україні й особливостях використання цифрового контенту при вивченні дисципліни «Програмування». Актуальність представлених доповідей викликала жваве обговорення та ряд запитань з боку учасників. По завершенню зустрічі гості подякували колективу коледжу за запрошення та відзначили важливість проведення подібних заходів і запросили до подальшої співпраці.

       Сподіваємося, що проведення таких цікавих і, в першу чергу, корисних зустрічей у подальшому буде доброю традицією для наших навчальних закладів.
 
Тетяна Шеїн,
заступник директора з навчально-виховної роботи
Наталія Шевченко,
 заступник директора з виховної роботи

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook