УЧАСТЬ ВИКЛАДАЧІВ ГУМАНІТАРНО-ПЕДАГОГІЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ У РОБОТІ ЗАСІДАННЯ КОМІТЕТУ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

8 лютого 2019 року

06 лютого 2019 року у приміщенні Верховної Ради України відбулося засідання Комітету з питань науки і освіти. Учасниками зібрання стали і викладачі кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей: в. о. завідувача кафедри Інна Грабовська та доцент кафедри Людмила Березова.
Засідання Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти проводилося під головуванням Першого заступника Голови Комітету Олександра Співаковського. У засіданні Комітету взяли участь представники Міністерства освіти і науки, Міністерства фінансів, Аналітичного центру Асоціації міст України, а також представники експертного середовища та громадських організацій.
На порядку денному розглядався проект Постанови Верховної Ради про відзначення 110-річчя з дня народження видатного українського поета, перекладача та культурного діяча Богдана-Ігоря Антонича. Проектом Постанови передбачено рекомендувати Кабінету Міністрів України створити організаційний комітет, розробити і затвердити план заходів з підготовки, проведення та фінансування відзначення 110-річчя з дня народження Богдана-Ігоря Антонича, передбачивши проведення у жовтні 2019 року міжнародних наукових конференцій, перевидання творів поета, проведення урочистостей та здійснення інших важливих заходів.
Враховуючи вагомий внесок Богдана-Ігоря Антонича в національну та світову культуру, дієвий вплив його творчості і таланту на збереження та подальший розвиток традицій, звичаїв, мови західної етнографічної гілки українського народу – Лемківщини, члени Комітету одноголосно підтримали рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти за основу та в цілому.
За результатами обговорення викладачами кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей окреслено перспективи популяризації творчості видатного українського поета, прозаїка, перекладача, літературознавця Богдана-Ігоря Антонича серед студентської молоді, зокрема у межах відзначення 110-річчя з дня народження талановитого митця на гуманітарно-педагогічному факультеті планується проведення літературних читань перекладів на англійську мову поезій Богдана-Ігоря Антонича.

Інна Грабовська,
в. о. завідувача кафедри англійської мови
для технічних та агробіологічних спеціальностей
Людмила Березова,
доцент кафедри англійської мови
для технічних та агробіологічних спеціальностей

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook