П’ять причин, щоб вступити до НУБіП – пояснює проректор Сергій Кваша

7 лютого 2019 року

Одна з головних переваг Національного університету біоресурсів і природокористування для майбутніх абітурієнтів – це його універсальність, адже підготовка фахівців у закладі ведеться за 19 напрямами. 

Таку думку проректор з навчальної і виховної роботи НУБіП України Сергій Кваша висловив в ефірі телеканалу ATR.

«Сільське господарство є ведучою галуззю економіки України, і безперечно, це великі перспективи для молоді. Тут важливо розуміти, яку місію для себе оберуть студенти у майбутньому: чи хочуть вони бути найманими працівниками або вони мають бажання очолювати бізнес від дрібних масштабів до великих. В залежності від місії формується спектр знань, який студент має отримати під час навчання. Якщо студент має ціль вибудувати фермерське господарство, він має володіти ключовими аспектами побудови власного бізнесу. Тобто університет має виховати фахівця, який здатен вести свій персональний бізнес», – відзначив Кваша.

Ще одною перевагою НУБіП серед інших українських вишів є дуже сильна лабораторна база, адже студенти мають можливість отримувати знання не тільки теоретично, але й практично, виконуючи різні дослідження. Студенти мають змогу власноруч «відчути біологічні процеси», адже в університеті понад 400 лабораторій різного призначення. Завдяки  практичним навичкам 80% випускників магістерських програм за популярними напрямами вже під час навчання отримують запрошення на працевлаштування.  

Також проректор підкреслив, що НУБіП веде активну міжнародну діяльність, співпрацює с багатьма університетами Європи, Азії та США. Нині в університеті навчається молодь з США, Великої Британії, Польщі, Чехії, Іраку, Ірану, Ізраїлю, Азербайджану, Казахстану, Грузії, Китаю та багатьох країн Африки. Іноземні студенти роблять свій вибір, орієнтуючись на показник вартість-якість.

«Ми маємо 25-річні стосунки з Пенсільванським університетом, активно ведемо співпрацю з університетом штату Айова та багатьма університетами Євросоюзу», - зауважив Сергій Кваша.

НУБіП є одним з найбільш відомих вищих навчальних закладів у своїй галузі через наукові дослідження. У 2018 році університет виконав 53 наукових теми на замовлення Міністерства освіти України. 

Асистент кафедри біології тварин факультету тваринництва та водних біоресурсів Ельнара Абдуллаєва в свою чергу зазначила, що в умовах порушення територіальної цілісності України та окупації Криму в рамках довгострокового стратегічного планування важливим є професійна підготовка кадрів та фахівців у сфері сільського господарства. 

«Наразі стан сільського господарства Криму є критичним. Це в першу чергу пов’язано з проблемою відсутності води, добрив, кормової бази та техніки. Ми не залишаємо надії, що всі окуповані території будуть повернені у склад України, а наше завдання – підготовити висококваліфіковані кадри, які зможуть відродити Крим та Донбас. Ми закликаємо молодь вступати до НУБіП та зв’язувати свою професійну діяльність з перспективним майбутнім» - сказала Абдуллаєва. 

 

Проректор з навчальної і виховної роботи НУБіП України – Кваша Сергій Миколайович та асистент кафедри біології тварин факультету тваринництва та водних біоресурсів – Ельнара Абдуллаєва дали інтервью у  прямому ефірі програми «Saba. Ранок» на першому кримськотатарському телеканалі ATR.  

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook