Мосюк Ігор: міжнародні відносини - це круто!

31 січня 2019, 10:11

 

Звати мене Мосюк Ігор, я студент гуманітарно-педагогічного факультету, спеціальність «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії». Навчатись в університеті вирішив тому що, люди з вищою освітою є більш освіченими, при працевлаштуванні обов'язково враховують наявність фахових знань та кваліфікацію, які здобуваються лише у закладах вищої освіти. На мою думку, вища освіта для випускників шкіл та коледжів є можливістю здійснити свою мрію, оскільки ми вже з дитинства починаємо обирати певну професію, а це дає нам шанс реалізувати наші амбіції та досягти певних цілей, які ми поставили собі в житті. Саме вища освіта визначає сферу нашої діяльності на найближчі роки, перспективи, що з’являються після закінчення університету, приваблюють більшу частину молоді, оскільки нам працювати в Україні та закордоном. Вища освіта робить нас більш конкурентоспроможними на ринку праці, що дає можливість претендувати на гідну заробітну плату. 

Мені було дуже важко зробити свій вибір, але врешті-решт я обрав спеціальність «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії», яка є дуже різноплановою, адже дає широкий спектр знань, а також перспективи працевлаштування, оскільки в нашій державі дефіцит робочих місць, така кваліфікація дає можливість нам легко орієнтуватися в різних галузях знань, а тому міжнародники є цінними кадрами, що не залишаться без роботи, особливо у сфері державної служби. При виборі цієї спеціальності мною керувало те, що я зможу познайомитися з цікавими людьми, можливо перейняти певний досвід у наших закордонних партнерів та взагалі розширити свій кругозір та коло спілкування. На мою думку, отриманні знання допоможуть мені краще аналізувати складну ситуацію, що склалася в Україні. Я вважаю, що її потрібно вирішувати лише дипломатичним шляхом, тому я прийняв рішення стати фахівцем з міжнародних відносин, щоб також зробити свій внесок у розвиток нашої держави. 

 
НУБіП України я обрав за порадою свого друга, насамперед мене привабила можливість навчання за програмою подвійних дипломів, наявність різних мовних курсів, закордонних практик, широкого спектру працевлаштування, також навчання на військовій кафедрі, компактне розташування корпусів, мальовнича територія, кваліфіковані викладачі, в чому переконався в перші ж дні навчання. Для майбутніх абітурієнтів значною перевагою є наявність курсів підготовки до ЗНО. Вирішальну роль у моєму виборі відіграв рейтинг університету серед ЗВО столиці та України. 
 
Я впевнений, обрана спеціальність дійсно дасть мені можливість здійснити свої мрії та реалізувати власні амбіції, насамперед мені дійсно хотілося б стати освіченою людиною з хорошими знання, завдяки яким я зможу працювати у Міністерстві закордонних справ України або інших державних структурах. Також, я хочу оволодіти декількома мовами, що дасть можливість реалізувати себе як фахівця та сприяти зміцненню партнерських відносин України з іншими державами. Маю мрію, щоб під ключовими договорами нашої держави з іншими країнами, що сприятиме подальшому економічному, соціальному, військовому розвитку стояв саме мій підпис. Взагалі, моя мрія ‒ зробити значний внесок у піднесення України, як у внутрішньому, так і в зовнішньому становищі, коли вплив та досвід нашої держави буде відігравати значну роль на міжнародній арені, коли не ми будемо брати приклад з інших держав, а будемо взірцем для них. 
 
Записала Юлія Сєкунова, 
куратор групи, доцент кафедри 
міжнародних відносин і суспільних наук
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook