Завідувач кафедри паразитології та тропічної ветеринарії, професор, д. вет. н. Наталія Сорока взяла участь у нараді завідувачів кафедр університету

31 січня 2019, 19:26

 

Нарада із завідувачами кафедр: запорука успіху – злагоджена робота всього колективу! 

 

   Це вже традиція – проводити зустрічі керівництва університету з його елітою, завідувачами кафедр, розпочинаючи нараду, зазначив ректор Станіслав Ніколаєнко. Людина удосконалюється у спілкуванні з іншими людьми, тому без обговорення досвіду – і світового, і наших колег – не можна рухатися вперед.

 

  Завідувач кафедри паразитології та тропічної ветеринарії, професор, д.вет.н. Наталія Сорока, взяла участь у нараді завідувачів кафедр університету.

https://nubip.edu.ua/sites/default/files/u18/dsc_0717_0.jpg

   У ході наради було озвучено ряд актуальних питань від проректорів і завідувачів кафедр. Наголошено на пріоритетних завданнях вишу і його колективу. Зокрема, новим підходам в навчальній і виховній роботі, присвятив виступ проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша. Він розпочав з поліпрофільності нашого вишу: ми готуємо фахівців за 21 галуззю знань і входимо у четвірку кращих вишів України за цим показником.

      Про вимоги і основні положення проходження міжнародної акредитації на прикладі факультету ветеринарної медицини розповів декан Микола Цвіліховський.

 

Основні тези ректора

 Найголовніше завдання - підготовка креативного та ініціативного студента, який буде над штучним інтелектом. Простіше кажучи, в умовах четвертої промислової революції робитиме те, на що роботи не здатні.
Коли ми говоримо про євроінтеграцію потрібно пам’ятати: головне – Україна! Слід виховувати патріотів, які правильно розставляють пріоритети і готові до самовдосконалення.
     Університет, попри всі складнощі минулого року, фінансово стабільний, і надалі працюватимемо над оновленням матеріально-технічної бази та реалізацією програми енергозбереження. Багато факультетів та ННІ обрали правильний шлях: співпрацю з бізнесом.

 Нарощення об’ємів госпрозрахункових і дорадчих послуг. Кожен колектив повинен підтримувати зв’язки з роботодавцями і заробляти кошти. Бізнес потребує креативних кадрів і йде нам назустріч, ми повинні використати це. Бачимо позитивні зміни, які відбулися після реорганізації кафедр: з 123 до 112. Потрібно шукати гарних викладачів з інших вишів, хоча і свою молодь, безумовно, будемо підтримувати.

   Одне з найактуальніших питань – якість освітнього процесу, і починатися вона повинна з дисципліни та володіння новими методиками. Слід відходити від традиційних систем викладання, активно впроваджувати онлайн освіту тощо. Пам’ятаймо, вже незабаром оцінюватимуть не весь виш, а окремі його спеціальності.
     Ще одне фундаментальне завдання: університет повинен забезпечити себе якісними абітурієнтами. Крім того, МОН прив’язало фінансування університету до показника ЗНО його вступника. На жаль, багато викладачів і досі не розуміють важливість профорієнтаційної роботи.
     Запорука ж успіху – злагоджена робота всього колективу, наголосив ректор.

Ірина Білоус,

к. вет. н. Раїса Слободян

 

 

Детально можна ознайомитися за посиланням: https://nubip.edu.ua/node/55585

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook