На факультеті інформаційних технологій відкрито школу спортивного програмування

31 січня 2019 року
     30 січня 2019 року факультет інформаційних технолоій приймав понад 80 школярів та студентів коледжів Києва та області, які стануть слухачами школи спортивного програмування. Учасників привітали проректор з навчальної та виховної роботи Сергій Кваша, декан факультету інформаційних технологій Олена Глазунова.

     Сергій Силантьєв, доцент кафедри інформаційних систем, розповів про перспективні плани роботи школи та презентував платформи для розв'язування завдань, канали комунікації та тематику програми школи.

 

 

     Олексій Ткаченко, доцент кафедри комп'ютерних наук, заступник декана з наукової роботи, розповів, що робота школи планується у очно-дистанційному форматі. Очні заняття відбуватимуться 1 раз на місяць з кожної теми програми роботи школи. Заочна частина буде супроводжуватися дистанційним курсом, консультуванням та запропонованими турнірами за темами програми. Для учасників будуть передбачені внутрішні турніри та участь у олімпіадах.

     Відкриття такої школи в НУБіП України викликано мотивацією майбутніх студентів ІТ-спеціальностей до вивчення різних мов програмування та змагань з командного програмування, І та ІІ етап Всеукраїнської першості яких проходять на базі нашого факультету. Факультет інформаційних технологій зацікавлений у тому, щоб залучити на навчання на факультеті підготовлених абітурієнтів, які будуть готові до проходження навчальної програми за спеціальностями факультету. А однією з основних компетентностей, якою мають оволодіти наші студенти – здатність програмувати складні інформаційні системи, мобільні додатки, програмні продукти різного прикладного призначення.
     Навчаючись у школі, наші слухачі отримають ґрунтовну підготовку з основ програмування на основі практико-орієнтованого підходу та забезпечити успішне навчання за ІТ-спеціальностями у майбутньому; матимуть можливість підготуватися до ЗНО з математики - буде охоплено широкий спектр математичних завдань з алгебри, геометріїї, математичного аналізу, комбінаторики, теорії ймовірностей, тощо; можливість участі у регулярних призових турнірах серед команд школярів та студентів коледжів; участі у міжнародних турнірах з програмування ACM-ICPC, Google, Microsoft; очної та дистанційної участі у заняттях з аналізу завдань, алгоритмізації та програмування згідно з календарем заходів.

 

     Всі учасники зареєструвалися, пройшли тестовий тур, який видався складним для одних, і простим для інших. Тому попереду цікава робота з різними категоріями слухачів, які мають різний рівень підготовки. Розраховуємо також на тих дистанційних учасників, які слідкували за трансляцією події на сторінці факультету у Фейсбук і отримають доступ до ресурсів для участі у нашій школі.

Глазунова Олена
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook