НУБіП розширює співпрацю з провідними французькими компаніями і підприємцями

30 січня 2019, 9:15
м. Київ НУБіП України

 

 

 «Університетська співпраця у сільськогосподарському секторі: приклад KUHN і НУБіП» – такою була тема зустрічі представників Франко-української торгово-промислової палати і керівників французьких підприємств, що пройшла в університеті з ініціативи Центру франкофонної освіти і культури при гуманітарно-педагогічному факультеті за підтримки ННЦ міжнародної діяльності. До університету завітали представники таких відомих компаній, як Sojam, Alfagro, Malteurop, Credit Agricole, Mazars, Agrokmr, KUHN, Limagrain, Euralis та інших.

     Представляючи університет і його можливості, ректор Станіслав Ніколаєнко говорив про те, що сучасна освіта і успішний бізнес – дві складових якісної підготовки фахівця. Адже в цьому зацікавлені обидві сторони – і виші, і потенційні роботодавці.

     Гостям цікаво було дізнатися, що наш університет підтримує зв’язки із 124 установами з 40 країни світу, має чисельні міжнародні проекти і програми мобільності, в т.ч. 25 угод за програмами ERASMUS+, «Горизонт 2020», співробітництво з ФАО ООН, участь у конкурсах міжнародних науково-технічних проектів, а також виробничі практики і стажування за кордоном наших студентів і викладачів. Наші студенти мають можливість навчатися за 7 міжнародними магістерськими програмами з можливістю отримання подвійного диплому.

     НУБіП тісно співпрацює конкретно з Францією. Починаючи з 1995 року, близько 20 студентів щорічно проходять стажування на французьких підприємствах у межах співпраці з Федерацією обмінів «Франція-Україна» та Асоціацією фермерів «Дружба без кордонів», розвивається співробітництво та обмін з університетами групи FESIA, ISA Lille, Uni LaSalle та ін.

     На продовження такої співпраці на зустрічі обговорили організацію практик, стажування науково-педагогічних працівників і студентів на французьких підприємствах та їхніх представництвах в Україні, участь в оформленні навчальних лабораторій (для ознайомлення і поширення новітніх технологій сучасних розробок у сфері сільського господарства і бізнесу), Ярмарки вакансій, працевлаштування, профорієнтаційні заходи, підтримку новоствореного в НУБіП Центру франкофонної освіти і культури, участь у розробці і підтримка програм подвійних дипломів з французькими вузами-партнерами тощо.

     Підсумовуючи зустріч, ректор Станіслав Ніколаєнко підкреслив те, що без належної економічної складової підготовка спеціаліста нікому не потрібна. А модератор проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук, звертаючись до представників французьких фірм, запросив до широкого діалогу і співпраці. Тим більше, що прекрасні напрацювання з французькими партнерами університет вже має.

Валентин Обрамбальський 

репост:https://nubip.edu.ua/node/55549

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook