Одинадцятикласник київської загальноосвітньої школи № 235 ім. В. Чорновола Віталій Гаврик: моя мрія стати висококваліфікованим інженером

20 січня 2019 року
  • Чому обрав саме НУБіП України?

     – Мій батько свого часу закінчив факультет механізації сільського господарства Національного аграрного університету, тобто, сучасний механіко-технологічний факультет НУБіП України. Він говорив про його потужну базу, високий рівень інженерних знань, які він отримав під час навчання і зараз працює у провідній аграрній компанії України. Тож восени я відвідав День відкритих дверей в університеті, де все побачив на власні очі і сумнівів про вступ до НУБіП України, на спеціальність «Агроінженерія» в мене вже не лишилося. Я побачив, що конструкції машин та технології вивчаються на зразках реальної техніки, також є можливість попрацювати у сучасних наукових лабораторіях, факультет має зв’язки з провідними виробниками сільськогосподарської техніки світу, а університет – програми міжнародного стажування студентів.

  • Чому саме інженерний напрямок обрав для навчання?

     – Вважаю, що від розвитку інженерних технологій залежить рівень життя сучасного суспільства, адже інженерія підкреслює потяг людини до самовдосконалення та досягнення контролю над законами природи. Мені подобається техніка, незалежно від призначення та галузі застосування. Хоча проживаю у місті, з дитинства бачив машини в роботі, оскільки, мій батько працює у великому аграрному холдингу і часто брав мене з собою на виробництво. Мені подобається своїми руками ремонтувати механічні вузли та вдосконалювати їх конструкцію. Я зрозумів, що ідеальної техніки немає, якого б виготовлення вона не була, тому в умовах нашого виробництва вона постійно потребує удосконалення.

    Як почуваєшся перед участю у конкурсному відборі до університету?

     – Маю пристойні знання, які мені дала моя школа, готуюся до складання пробних екзаменів ЗНО, навчаюся на дистанційних підготовчих курсах у НУБіП України, які допомагають мені зміцнити свою теоретичну базу та отримати додаткові бали до вступу. Мені розповідали мої старші товариші, які вступали до вишів у минулому році, що навіть один додатковий бал дає перевагу у конкурсному відборі у кілька десятків осіб.

Розмовляв, заступник декана механіко-технологічного факультету І. Сівак 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook