Розмова зі студенткою 1 курсу спеціальності 035 «Філологія» групи ФілА-18003б Людмилою Вашекою

10 січня 2019, 14:17
Гуманітарно-педагогічний факультет

Першокурсниця Людмила Вашека: «НУБІП НАДАЄ ЗНАННЯ, ЯКІ Є ЗАПОРУКОЮ УСПІШНОГО МАЙБУТНЬОГО!»

Розмова зі студенткою 1 курсу спеціальності 035 «Філологія»

групи ФілА-18003б Людмилою Вашекою

- Людмило, розкажіть, будь ласка, детальніше про себе.

- Я народилася й виросла в містечку Кагарлик на Київщині. Під час навчання в школі активно брала участь в спортивних змаганнях з легкої атлетики та баскетболу, а також займалась танцями і малюванням. Батьки дали мені можливість розвиватися з різних сторін, тому відвідувала ще й гурток журналістики, радіомовлення, хореографії та фортепіано.

- Чому вирішили здобувати вищу освіту і саме в НУБіП України?

- З дитинства я мріяла вирости достойною людиною, яка зможе підтримувати своїх рідних, допомагати навіть в складних ситуаціях. Давно зрозуміла, що для здійснення цієї мрії я повинна розвиватися і міцно стояти на власних ногах. Тому питання про те, чи буду я здобувати вищу освіту, навіть не з'являлося, оскільки відповідь була б однозначно «так». Що ж до вибору закладу вищої освіти, то про НУБіП я вперше почула від своїх знайомих, які тут навчаються та охоче діляться позитивними відгуками. Згодом двічі приїжджала на дні відкритих дверей, ознайомилася із перспективами навчання тут. Вагомим аргументом для мене теж стало те, що НУБіП входить у ТОП-10 кращих університетів України.

- Чому вирішили обрати спеціальність 035 «Філологія»?

- Чесно кажучи, мені було досить важко визначитися з вибором майбутньої професії. Серед різноманіття, яке сьогодні пропонує ринок освітніх послуг, молодій людині легко розгубитися. Вирішальним поштовхом до мого остаточного вибору стала родина. Усі близькі люди говорили про те, що зараз без мови нікуди, я й сама це розуміла, тому зараз опановую фах філолога. 

- Які враження після першого семестру навчання? 

- Досить позитивні, я люблю навчатися та розвиватися. Звичайно, за кілька місяців бували і труднощі, але я вважаю це плюсомPer aspera ad astra!  Переконана, що тут нам дають знання, які є запорукою успішного майбутнього, та неоціненний досвід. 

- Про що мрієте?

- Окрім навчання в Україні, мрію спробувати свої сили в університеті за кордоном. На щастя, наш гуманітарно-педагогічний факультет уже надає таку можливість своїм студентам, тож з нетерпінням чекаю на участь у програмі подвійних дипломів та поїздку за обміном до Поморської академії у Слупську, Польща. 

                                                    Розмову вела Оксана Захуцька,

доцент кафедри романо-германських мов і перекладу,

наставник групи ФілА-18003б 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook