«Успіх — це здатність крокувати від однієї невдачі до іншої, не втрачаючи ентузіазму»

14 січня 2019 року

Розмова зі студенткою 1 курсу спеціальності 035 «Філологія» групи ФілА-18003б
гуманітарно-педагогічного факультету Владиславою Махобродзе

- Владо, розкажіть, будь ласка, детальніше про себе.

- Я, Владислава Махобродзе, закінчила загальноосвітню школу № 6 м. Василькова Київської області. Рідні і друзі називають мене доброзичливою та оптимістичною особистістю. Моє життєве кредо – це бути передусім гарною людиною, а вже потім незамінним спеціалістом в галузі, яку обрала для досягнення успіху в житті. Все це відображено в моїй улюбленій цитаті Вінстона Черчилля: «Успіх — це здатність крокувати від однієї невдачі до іншої, не втрачаючи ентузіазму».

- Чому вирішили обрати саме спеціальність 035 «Філологія»?

- Ще зі школи мені подобаються іноземні мови і, на відміну від інших предметів, їхнє вивчення завжди не тільки легко давалося, а й приносило справжнє задоволення. Також я люблю подорожувати, відвідувати різні країни, а знання англійської допомагає порозумітися з місцевими жителями та краще їх пізнати. 

- Які переваги НУБіП України стали вирішальними у виборі закладу вищої освіти?

- По-перше, рейтинг вузів України, в якому наш університет займає одну з перших позицій. По-друге, поради друзів, які на момент мого закінчення школи вже були студентами цього університету та позитивно про нього відгукувалися. По-третє, зручне розташування та можливість навчатися за системою подвійних дипломів, зокрема, у Польщі.

- Які враження після першого семестру навчання?

- Спочатку все було таким незвіданим, загадковим. Пам'ятаю, як прийшла на першу пару... Навколо невідомі люди, кожен кудись поспішає, ти не знаєш одногрупників, викладачів, куратора. Та за дуже короткий час усе змінилося і я вперше відчула справжній смак навчання. Це щось зовсім нове, цікаве. Абсолютно всі викладачі навколо привітні, сповнені ентузіазму та енергії дати знання студентам, завжди готові допомогти в будь-якій ситуації.

Студентське життя виявилося дуже активним, веселим, з яскравими моментами і враженнями. Переконана, що головне в навчанні – це бути старанним учнем і пам'ятати про ціль, заради якої ти сюди прийшов. Я з нетерпінням чекаю на початок другого семестру, щоб підкорити нові вершини та збагатитися цінними знаннями, які обов'язково стануть мені в нагоді в майбутньому.

- Чим цікавитеся, окрім навчання?

-  Кажуть, що я – всебічно розвинена особистість. З дитинства відвідувала різні гуртки: народні танці і малювання, східні танці і плетіння бісером, дзюдо та інше. У мене є чимало занять, які мене захоплюють. Пишу вірші, обожнюю читати детективи, фотографувати та підкорювати вершини гір.

- Про що мрієте і де плануєте працювати?

- Поки що не відомо, як складеться моє життя і що я оберу: викладати чи перекладати. Але на початку своєї кар'єри я хочу навчати англійської дітей початкових класів. З часом планую подорожувати, побачити красу кожної країни та попрацювати перекладачем-гідом, можливо, для туристів, що будуть приїжджати в нашу квітучу Україну.

Розмову вела Оксана Захуцька,
доцент кафедри романо-германських мов і перекладу,
наставник групи ФілА-18003б

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook