Тухарі Абделькадір з Алжиру планує опанувати психологію на гуманітарно-педагогічному факультеті в НУБіП України

14 січня 2019 року
     Щороку до нашої alma mater на навчання приходить все більше іноземців, які потребують соціокультурної адаптації та психологічного супроводу освітнього процесу. Саме питання міжкультурних відносин та найближчої життєвої перспективи ми обговорили зі слухачем підготовчого відділення Тухарі Абделькадіром.
  • Розкажи, будь ласка, про свою батьківщину і інтереси?

     – Я з Алжиру, міста Ель-Аттаф, регіону Орган. Ще в школі цікавився внутрішніми особливостями та причинами поведінки людини, стратегіями вирішення конфліктних ситуацій, формуванням світосприйняття, установок і релігійно-культурних переконань. У старших класах обрав спеціалізацію психологія та отримав сертифікат бакалавра прикладних наук, що визначається як спеціалізована середня освіта. З того часу мрію стати кваліфікованим психологом. Почав збирати інформацію про різні виші в Європі. Я знав, що Україна наближена до Європи, і подумав, що це правильний шлях, адже український диплом має міжнародну цінність. Серед усіх варіантів мені найбільше сподобався саме НУБіП України. Тож я виконав умови вступу на його підготовче відділення університету і зараз вивчаю тут українську мову.

  • Чи подобається тобі в Україні?

     – Дуже. Приїзд відкрив для мене цілком нове життя з безліччю можливостей. Досить комфортно живеться і студентське оточення приємне. Україна прекрасна, з кожним днем дізнаюся все більше цікавого про неї. Встиг трохи по подорожувати: побував у Львові, Полтаві, Чернігові, але у Києві подобається найбільше, особливо вражає краса Голосіївського парку та університетського ботанічного саду. Про українців я можу сказати, що вони привітні, добрі, гостинні, проте відчувається комунікативний та культурний бар’єр спілкування. Хотілося б, аби майбутнє покоління в Україні було більш відкритим до спілкування з іноземцями.

  • Яке враження від навчання в університеті?

     – Гарно склалося спілкування з викладачами, відчувається їхній професіоналізм та самовіддача улюбленій справі. Відверто кажучи, мені складно дається вивчення української мови, але я стараюсь задля здійснення своєї мрії.

  • Посилаючись на власний досвід, ти міг би порекомендувати НУБіП для навчання своїм друзям?

     – Звичайно так, адже НУБіП України – провідний науково-навчальний центр, що відкриває шлях у професійне майбутнє!

Розмовляла доцент кафедри психології Лариса Афанасенко

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook