Об’єкти відновлюваної енергетики в Івано-Франківській області

27 грудня 2018 року
м. Київ НУБіП України

 

 


 

На Франківщині ввели в експлуатацію вісім промислових сонячних станцій

 
На Франківщині ввели в експлуатацію вісім промислових сонячних станцій
 

Об’єкти відновлюваної енергетики в Івано-Франківській області у січні-вересні поточного року виробили 52,6 млн кВт-год електроенергії.

У січні-вересні 2018 року в Івано-Франківській області ввели в експлуатацію вісім промислових сонячних електростанцій (СЕС), які збудовані за кошти приватних інвесторів, йдеться в повідомленні прес-служби Івано-Франківської ОДА. 

Зазначається, що, станом на 1 жовтня 2018 року, в області працювало 15 промислових сонячних електростанцій загальною потужністю 56,6 МВт. За дев’ять місяців поточного року СЕС виробили 40,03 млн кВт-год електроенергії.

Об’єкти відновлюваної енергетики на Франківщині за звітний період виробили 52,6 млн кВт-год електроенергії, що становить 0,25% від загальної кількості виробленої в області електроенергії.

Так, у селі Шевченкове Долинського району на початку поточного року була запущена в дію перша черга вітрової електростанції потужністю 0,6МВт. За дев’ять місяців ГЕС виробила 0,08 млн кВт-год електроенергії.

Станом на 1 жовтня 2018 року, на річках області працює п’ять малих гідроелектростанцій потужністю 3,57МВт. За дев’ять місяців 2018 року ГЕС виробили 7,1 млн кВт*год електроенергії.

Іван Роговський

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook